Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Půllitr bych nevypila, říká adeptka na pivní miss

Co se píše o pivovarech a pivu


Půllitr bych nevypila, říká adeptka na pivní miss

[čtvrtek, 10. červen 2010]

Jana Marešová se probojovala do finále soutěže Miss Zlatého moku, kde bude zastupovat hanušovický pivovar. Učí se čepovat pivo a rozeznat to „své“ od ostatních. Adeptka na titul Miss Zlatého moku nemusí nutně holdovat pití piva. Zato může být inženýrkou ekonomie a o výrobě piva vědět opravdu hodně.

I takové charakteristiky má čtyřiadvacetiletá Jana Marešová z Hanušovic na Šumpersku, která v soutěži o nejkrásnější „pivní“ dívku zastupuje zdejší pivovar Holba.

Do celorepublikového finále se probojovala spolu s dalšími jedenácti finalistkami vybranými z celkem čtyř stovek krasavic.

K pivu mám opravdu blízko, protože táta v pivovaru pracuje už řadu let. Sama jsem tu už loni a předloni byla na brigádě, takže provoz a výrobu dobře znám,“ vypráví Marešová. Pivo ale pije jen málo. „Půllitr bych nezvládla vůbec. I třetinka mi dá zabrat,“ přiznává dívka.

Teď začíná s přípravami na říjnové finále v Žatci. „Disciplíny se dost výrazně liší od klasických soutěží krásy. Většina z nich je totiž spojena s pivem.“ Pod vedením zkušeného mistra výčepního se teď bude učit pivo čepovat. „Musím to umět už do července, protože potom je budu roznášet štamgastům v několika restauracích, které čepují Holbu. Doufám, že je nezklamu,“ věří Marešová. Právě načepování piva a jeho profesionální naservírovaní bude jedním ze soutěžních úkolů.

Dívka si musí také dokonale zapamatovat chuť hanušovického piva. V degustační soutěží totiž musí mezi několika vzorky bezpečně poznat to „své“.

Další disciplínou bude česání chmele na čas. Jedinými dvěma obvyklými body v soutěži krásy bude volná disciplína a promenáda v plavkách. „Volnou disciplínu chci zase spojit s pivem. Co to ale bude, ještě sama nevím,“ přiznává dívka.

Spolu s dalšími finalistkami ji také před slavnostním galavečerem v Žatci čeká soustředění v exotické Dubaji, kde se odehrají poslední přípravy.

Hanušovická favoritka prozradila, že se v domácím pivovaru nyní uchází také o práci. I to je pro ni další motiv k co nejlepšímu výkonu. „Úspěch v soutěži ale samozřejmě není podmínkou,“ doplnil výkonný ředitel pivovaru Holba Vladimír Zíka. Jana Marešová bude bojovat za pivovar, který nyní získal titul Pivo České republiky hned pro dva své nápoje. Degustátorům nejvíc chutnala v kategorii jedenáctek Holba Šerák a v kategorii kvasnicových piv Holba Kvasničák. „Vím, že hanušovický pivovar sbírá úspěchy na všech frontách. Tím víc chci vyhrát,“ řekla Marešová. Že patří k favoritkám, ukazují průběžné výsledky hlasování o nejsympatičtější pivní královnu na internetu.

Zdroj: Zprávy iDnes.cz | Autor: Rostislav Hányš


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI