Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Krušovice míří do zahraničí s novou tváří

Co se píše o pivovarech a pivu


Krušovice míří do zahraničí s novou tváří

[pondělí, 7. červen 2010]

Nové logo, etikety, lahve, kartony i další obaly, POSM – kompletní novou tvář získalo exportní krušovické pivo. Po loňském celkovém rebrandingu krušovických piv pro tuzemský trh se tak uzavřela celková vizuální změna veškerého sortimentu Královského pivovaru Krušovice. „Hlavní změnou u exportních produktů Krušovice Imperial a Krušovice Černé je barevnost loga. Přidáním bílé barvy ke stávající zlaté a červené se nám podařilo posílit viditelnost a čitelnost loga, etikety i dalších nosičů. Modernější a dynamičtější design tak posiluje stávající prémiové postavení značky Krušovice na všech exportních trzích,“ říká Martina Pastorová, exportní marketingová manažerka skupiny Heineken, do které Královský pivovar Krušovice patří.

V porovnání s logem pro tuzemský trh je exportní vizuální identita bohatší o erby české koruny a také medaile ze Světové výstavy. „Těmito symboly se hlásíme k historii, původu a dlouhodobé tradici vaření piva, která potvrzuje unikátnost krušovických piv,“ vysvětluje Martina Pastorová. Historické propojení Královského pivovaru Krušovice s jeho vlastnictvím panovníky Koruny české se odráží i v reklamních vizuálech, na kterých je opět zobrazen Pražský hrad nebo ulička historického centra Prahy se siluetou Hradu v pozadí.

Další důležitou změnou je u balení v pivních lahvích změna samotné půllitrové lahve. „Z typu NRW se přešlo na typ Ale - Premium, pro který je charakteristický delší krk lahve,“ upřesňuje Martina Pastorová. Veškerý exportní sortiment Krušovic - Krušovice Imperial a Krušovice Černé – je kompletně v nových obalech stáčen a balen již od začátku května, ale vzhledem k časové náročnosti logistiky a distribuce na zahraniční trhy lze očekávat, že kompletní nový sortiment najdou v maloobchodní síti spotřebitelé zhruba do jednoho až dvou měsíců, tedy právě nyní, na počátku hlavní sezóny. Na nový vzhled exportních krušovických piv je upozorní venkovní billboardové kampaně, tisková inzerce, speciální promo akce a také nové POS materiály v místě prodeje.

V současné době se Krušovice Imperial a Krušovice Černé vyvážejí do 31 zemí celého světa, vedle většiny evropských zemí a Ruské federace například do USA, Kanady, států Střední Asie nebo do Austrálie. Ke stěžejním zahraničním trhům patří právě Rusko, které je největším odbytištěm, stejně jako Slovensko a Německo, které jsou dvojkou a trojkou mezi exportními destinacemi značky Krušovice. Export krušovických piv byl zahájen v roce 1996.

Zdroj: Tisková zpráva Heinekenu Česká republika


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

radovan

pátek, 18. červen 2010
11:17

Upřímě nechápu inovaci log starých pivovarů které neuchovaj tradici svého krásného starého loga. Opravdu to nevypadá lépe. Například změna loga piva Staropramen, Braník a podobně. Opravdu hrozné a pochybuju že změna loga k novému "modernímu" nějakým způsobem zvýší prodejnost.


napsal(a): radovan [Odpovědět]

Jura.z.Brna

pátek, 18. červen 2010
11:53

Jura.z.Brna

to radovan: Tak třeba právě v případě Krušovic souhlasím na 101% - staré, seriózní logo působící dojmem královské solidnosti vyměnili za impotentní nicneříkající mazanici podobnou svým stylem jako vejce vejci jiným obalům. Velká škoda. Ovšem mnohem horší je, že to, co je uvnitř, stojí za ještě větší prd.



PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI