Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Kvasnicové i ovocné pivo na výstavišti

Co se píše o pivovarech a pivu


Kvasnicové i ovocné pivo na výstavišti

[pondělí, 7. červen 2010]

Ležáky, tmavé speciály, kvasnicová, nealkoholická nebo s ovocnou příchutí. Více než sto druhů piva teklo v pátek odpoledne a večer z píp při Slavnostech piva na českobudějovickém výstavišti. V sobotu už byla nabídka o něco chudší. Návštěvníci měli zkrátka moc velkou žízeň.

Některé druhy už, bohužel, došly. Záleží totiž jen na pivovarech, jaké množství nám dají. Pořád je ale určitě z čeho vybírat,“ smála se Věra Kačírková, jež obsluhovala stánek firmy Hameco.

Spolu se dvěma kolegy musela zvládnout 26 píp. Jen v pátek tu vytočili 19 sudů, tedy 3 800 velkých piv. Mezi nejoblíbenější patřila kvasnicová, z jihočeských pivovarů pak zákazníky oslovil například protivínský Platan.

Tisíce litrů pěnivého moku prodaly v první den slavností i další stánky na výstavišti. Cestu si k nim našlo přes šest tisíc lidí. „To je rekord. Hodně nám pomohlo počasí. Myslím si, že i dnes přijde lidí dost,“ podotkla v sobotu ředitelka výstaviště Marcela Payerová.

Oslavu narozenin propojil s ochutnávkou různých druhů piv 27letý Ondřej Pašek z Budějovic. „Je to pánská jízda, uvidíme, jaké bude mít na sluníčku následky. Dobrá jsou piva od Bernarda, zkusíme i další,“ smál se oslavenec, kterého doprovázelo pět kamarádů.

V sobotu v 11 hodin se také pivaři dozvěděli, jaká piva uspěla ve 14. ročníku degustační soutěže, a mohou se chlubit titulem Pivo České republiky 2010. Celkem 243 vzorků se utkalo v 15 kategoriích. Nejvíce zastoupené byly světlé ležáky, kde v konkurenci 33 piv zvítězil Březňák z Pivovaru Velké Březno.

Z jihočeských podniků bodoval Budějovický měšťanský pivovar, protivínský Platan nebo krumlovský Eggenberg s pivem s netradičním názvem Nakouřený švihák.

Strakonický pivovar si v kategorii Světlý ležák odvezl druhé místo za Otavský Zlatý. „Mám velkou radost, protože tuto novinku jsme představili teprve před dvěma týdny. Je to pivo určené nejen vodákům a já bych mu popřála šťastnou plavbu,“ řekla sládková strakonického pivovaru Dagmar Vlková.

Zdroj: Zprávy iDnes.cz


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Petr F.

pondělí, 7. červen 2010
19:41

V pátek jsem tam byl, nic moc. Pár stánků pivovarů a výběr žádný. Asi drahý plac. V pavilonu výběr toho ostatního. Docela úpadek. A Březňák 12°, hmm smutné. Nejlepší pivo Heineken. To může být jen v Čechách. Mj. Krumlov tam v pátek stánek vůbec neměl.


napsal(a): Petr F. [Odpovědět]

jiri.kana

pondělí, 7. červen 2010
15:16

jiri.kana

Spolu se dvěma kolegy musela zvládnout 26 píp. - Podle toho to taky vypadalo... Fronty jako hrom a ve výsledku nevychází na jeden výčep ani jeden vytočený sud.


napsal(a): jiri.kana [Odpovědět]

Adsense

12. květen 2024
19:54


posted by: Inzerce

Pavo

pondělí, 7. červen 2010
22:03

to jiri.kana: To jsou zajímavé informace a hlavně počty. Tři lidi na 26 píp a hlavně ....jen za pátek tu vytočili 19 sudů ,tedy 3800 velkých piv... .Nějak mi to nevychází.


napsal(a): Pavo [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI