Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Ostravar chce získat nové pivaře, mění logo, etikety i sklenice

Co se píše o pivovarech a pivu


Ostravar chce získat nové pivaře, mění logo, etikety i sklenice

[pondělí, 26. duben 2010]

Vzpínající se kůň navrátí, alespoň podle manažerů pivovaru Ostravar, znovu štamgastům chuť k pití piva. Vedení Ostravaru dnes oznámilo, že zcela změní nejenom logo pivovaru, ale také etikety na lahvích, půllitry i tvář hospod, které mají vývěsní štíty a vnitřní vybavení právě od Ostravaru.

Etikety

Loňský rok byl ve znamení menšího prodeje piva, pivovary prodaly v průměru o šest procent piva méně. "My jsme na tom docela dobře, náš pokles činí jen 3,7 procenta," řekl manažer Ostravaru Michal Útlý.

Logo staré

Zatímco při poslední úpravě loga pivovaru grafici jen zlehka pročísli dvěma koňům na etiketě hřívy, nejnovější změna je mnohem výraznější. "Navrátili jsme se ke kořenům a tradicím, pivovar Ostravar před rokem 1991 měl ve znaku jediného koně. Až poté tam byli dva," dodal Michal Útlý.

Logo nové

Do hospod míří skoro devadesát tisíc nových půllitrů

Podle vedení Ostravaru teď tato značka prodělává "totální" inovaci. Změní se nejenom logo pivovaru, ale také etikety na lahvích, plechovky a sklenice. "Do restaurací v nejbližších dnech zamíří osmdesát osm tisíc nových půllitrů," řekl Michal Útlý.

Skláři vyrobili pro Ostravar jeden druh půllitrů pro dvanáctistupňové a jiný zase pro desetistupňové pivo. "Poprvé v historii pivovaru nebudeme půllitry polepovat, ale název pivovaru je na sklenicích speciální metodou vypískován," řekl Pavel Barvík, mluvčí společnosti Pivovary Staropramen, kam Ostravar patří.

Sklenice

Po kraji teď jezdí několik pracovních čet, které mají za úkol během několika týdnů namontovat na průčelí stovek restaurací a hospod nové grafické symboly pivovaru Ostravar.

Vedení pivovaru zveřejnilo také informaci o tom, na kolik je zavedení nového znaku a jeho použití na zmíněných produktech stálo peněz. "Jde o přibližně patnáct milionů korun," řekl manažer Michal Útlý.

Vedení pivovaru věří, že návrat ke znaku s jediným koněm pomůže firmě také návrat k dobám, kdy se pivo značky Ostravar čepovalo po celém kraji. "Chceme na tu dobu navázat, vždyť už dnes mají Ostravar ve své nabídce restaurace od Českého Těšína až po Krnov."

Zdroj: Ekonomika iDnes.cz | Autor: Jaroslav Baďura


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Pivař1

úterý, 27. duben 2010
20:29

Ostravar je poctivé pivko.
Dvourmuové vaření - tradice.
Spilka, Ležácký sklep. To se deneska u větších pivovarů nevidí. Žádné CKT !!!


napsal(a): Pivař1 [Odpovědět]

Da.Rock

úterý, 27. duben 2010
22:43

to Pivař1:
CKT opravdu nemají, ale ve filtrovně jsem viděl cisternu na odplyněnou vodu. Na co ji tam asi mají? ;)


napsal(a): Da.Rock [Odpovědět]

Adsense

13. květen 2024
21:25


posted by: Inzerce

Pavel R.

středa, 28. duben 2010
10:47

Pavel R.

to Da.Rock: Odplyněná voda se může také používat u některých druhů křemelinových filtrů pro naplavování filtrační vrstvy a k protláčkám po ukončení filtrace. Ne vždy musí mít pivovar HGB když má tank nebo cisternu s odplyněnou vodou.


napsal(a): Pavel R. [Odpovědět]

Pivař1

středa, 28. duben 2010
18:40

Na klasice HGB nejde! Pivo při vyších stupních nekvasí moc dobře. Na to jsou CKT jak dělaná 18°-20° není problém, pak doředím na desítku.


napsal(a): Pivař1 [Odpovědět]

h.p

úterý, 27. duben 2010
13:20

Já se domnívám,že by byla bašta,kdyby se vrátili ke Strongu /děkujeme za něj pane Kuželo !!/,
a pak taky by nebylo špatné /podívám-li se,jak dopadli všichni okolo/ vysvobodit se ze jha pivovarů staropramen...


napsal(a): h.p (hrubes.pivo(a)seznam.cz) [Odpovědět]

Da.Rock

úterý, 27. duben 2010
14:02

to h.p:
Strong ani Bazal moc lidí neoslovil. Přitom Bazal je asi zdaleka to nejlepší, co se v Ostravaru vaří. Pokud se to tedy skutečně vaří v Ostravě a není to jen trochu víc prokvašený Granát od Staropramenu.


napsal(a): Da.Rock [Odpovědět]

Sekal

úterý, 27. duben 2010
15:29

Sekal

to Da.Rock: Jen jestli se Granát nevaří v Ostravě


napsal(a): Sekal [Odpovědět]

jiri.kana

úterý, 27. duben 2010
17:36

jiri.kana

to Sekal:Tak tak, Granát je od chacharů. Takže spolu s tmavým poslední klasicky vařený Staropramen (pokud nepočítám desítku Staropramen rovněž z Ostravy).


napsal(a): jiri.kana [Odpovědět]

aromah

středa, 28. duben 2010
00:10

to jiri.kana: Granát se vaří i ve Staropramenu a je nějaký chmelovější. Víc mi připomíná původní Millenium, které ovšem bylo ještě z klasiky.


napsal(a): aromah (david.mathouchanh(a)seznam.cz) [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI