Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Pivovar Rychtář expanduje do celé republiky

Co se píše o pivovarech a pivu


Pivovar Rychtář expanduje do celé republiky

[čtvrtek, 22. duben 2010]

Zatímco velké pivovary v České republice, vlastněné nadnárodními společnostmi, hlásí za uplynulé měsíce významný pokles prodeje piva, hlinecký Rychtář zaznamenává opačný trend. Zdálo by se, že 14% nárůst prodeje v posledním čtvrtletí loňského roku je maximum, kterého může pivovar dosáhnout. Nicméně výsledky produkce za první čtvrtletí roku 2010 jsou ve srovnání s minulým rokem dokonce o 30 % vyšší.

Vsadili jsme na tradici a poctivý přístup k vaření zlatavého moku bez používání technologií HGB (ředění piva vodou) a CK tanků. Že to bylo rozhodnutí správné, dokládají naše obchodní výsledky,“ říká obchodní ředitelka pivovaru Lenka Vedrová.

Strmý růst prodeje potvrzuje stoupající oblibu piva RYCHTÁŘ u spotřebitelů, kteří se v poslední době čím dál více vracejí k tradičně vařeným pivům. Rok 2009 znamenal vstup nového vlastníka pivovaru, společnosti K Brewery. Její obchodní strategie vytvořila prostor pro rozsáhlou expanzi piva Rychtář i do jiných regionů v ČR (např. na Olomoucko, Ostravsko, Plzeňsko či Karlovarsko).

Nejprodávanějším pivem z produkce hlineckého pivovaru nadále zůstává Rychtář Premium, následují piva Rychtář Standard, Rychtář Klasik a velkou oblibu získává v poslední době také nefiltrovaný Rychtář Natur.

V loňském roce uvařil Pivovar Rychtář přibližně 80.000 hl piva, v plánu na letošní rok je to již téměř 100.000 hl. Takové zvýšení produkce vyžaduje pochopitelně řadu změn a nemalé investice do výroby, které jen v letošním roce dosáhnou 12 milionů korun. V plánu je především rozšíření kapacit ležáckých prostor.

Změny čekají i lahvové pivo. Statistická čísla jeho prodeje vypovídají o stabilní produkci, nicméně jen s 20% podílem na celkovém počtu hektolitrů vyrobeného piva. I proto je stáčecí linka lahví v provozu jen jeden či dva dny v týdnu. Z tohoto důvodu bylo rozhodnuto o jejím odstavení - pivo se bude na stáčení vozit do sesterského pivovaru v Jihlavě. Ta zajistí i stabilně vysokou kvalitu piva. V této souvislosti dojde rovněž k úpravám etiket, které budou malým kamínkem v celkové mozaice všech změn a inovací, které se v pivovaru již realizují nebo v nejbližší době realizovat budou.

Všechny změny a vylepšení mají jediný cíl, a tím je vyšší kvalita piva i služeb, které poskytujeme“, říká Lenka Vedrová.

Pivovar Rychtář v Hlinsku v Čechách vaří pivo již od roku 1913. V roce 1948 byl pivovar znárodněn. Do roku 1996 byl pivovar součástí podniku Pivovary Hradec Králové, státní podnik. V roce 1996 jej získala společnost IMEX Premium. Dnes je pivovar majetkem ryze české pivovarské společnosti K Brewery.

Pivovarnická společnost K Brewery v současné době ovládá a úspěšně provozuje celkem 7 menších či středně velkých pivovarů - v Protivíně (Platan), v Jihlavě (Ježek), v Uherském Brodě (Janáček), v Hlinsku v Čechách (Rychtář), v Klášteře Hradišti nad Jizerou (Klášter), ve Vysokém Chlumci a v Černé Hoře.

V portfoliu značek nalezne zákazník vedle světlých výčepních piv a ležáků také řadu speciálů – od polotmavých přes vícestupňová piva až po tmavé ležáky a nealkoholická piva. Skupina rovněž nabízí široký sortiment nealkoholických nápojů z Pivovaru Černá Hora.

Jako svou vlajkovou loď a se sloganem „Šlechtic mezi pivy“ představila loni v říjnu společnost K Brewery prémiový ležák Lobkowicz Premium, který se vaří v protivínském pivovaru dle tradičních výrobních postupů a z ryze českých surovin – sladu, vody a chmele – bez použití extraktů či cizích příměsí.

Distribuce výrobků jednotlivých pivovarů probíhá přes vlastní síť distribučních center (DC) se sídlem v Praze, Protivíně, Jihlavě, Hlinsku v Čechách, Klášteře Hradišti nad Jizerou, Černé Hoře, Vysokém Chlumci a Uherském Brodě. Svoje zástupce má společnost také na Olomoucku, Ostravsku, Karlovarsku a Plzeňsku.

Majoritní podíl ve skupině má známý majitel luhačovických lázní a dalších firem Martin Burda společně s finančníkem Grzegorzem Hótou. Své minoritní podíly mají ve skupině také Zdeněk Radil, působící dnes také ve funkci generálního ředitele K Brewery, a podnikatelka Eva Kropová.

Zdroj: Tisková zpráva K Brewery


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Michal

pondělí, 5. červenec 2010
11:28

Michal

Vono vůbec snaha KBT expandovat všude možně je kontraproduktivní, viz loňskej Víkend pod platany v Protivíně, kde jediný co bylo na čepu byla jedenáctka (filtr i nefiltr) a k tomu tmavej Rychtář, což bylo docela k pláči. Stejně tak zrušení světlý dvandy a tmavýho Granátu a počátek jeho ptm verze, o Lobkowiczi ani nemluvě. Zpočátku sem si myslel, že tuta skupina českýmu pivu pomůže, bohužel poslední dobou mam docela dost smíšený pocity, občas i špatný. Nechápu to, jenom poslední dobou doufam, že nezkurví a nezkrouhnou sortiment Černý Hory. Na druhou stranu, abyych zase jenom nenadával, tak Klášter se poslední dobou hodně zvednul.


ICQ: 260962312

napsal(a): Michal [Odpovědět]

Lubos

pondělí, 5. červenec 2010
11:06

Lubos

V poslední době jsem k mé radosti zaregistroval, že v mém okolí jsou velice aktivní obchoďáci z Rychtáře a snaží se prosadit. Co jsem však nepochopil, je snaha prodat za každou cenu a ve výsledku to může být kontraproduktivní. V jedné hospodě měli uskladněné bečky s nefiltrovaným pivem několik dní v těchto velkých teplech jen tak volně, stejně jako byli zvyklí s pivem z chemičky, kterému se nic nestane. Dále jsem byl svědkem, jak zákazník reklamoval nefiltrované pivo, že je kalné. Výčepní v rozpacích chtěl reklamaci uznat a teprve po mém vysvětlení byli oba dva překvapeni, že to tak má být.


napsal(a): Lubos [Odpovědět]

Adsense

29. březen 2024
01:36


posted by: Inzerce

Tchoř

pátek, 23. duben 2010
11:52

"...pivo se bude na stáčení vozit do sesterského pivovaru v Jihlavě. Ta zajistí i stabilně vysokou kvalitu piva." Něco mi to připomíná, neodehrálo se náhodou něco podobného nedávno ve Znojmě nebo Lounech? "Všechny změny a vylepšení mají jediný cíl, a tím je vyšší kvalita piva i služeb, které poskytujeme." A těch posledních pět povinných odstavců za každou TZ! Paní ředitelka byla zřejmě na stejném školení s mluvkou Hlenekenů. :-(


napsal(a): Tchoř [Odpovědět]

FrantaNovak

pátek, 23. duben 2010
09:02

to Dedek: Áááá, pán je zřejmě děd vševěd... Ty víš snad něco, co mi ostatní ne?


napsal(a): FrantaNovak (a(a)a.cz) [Odpovědět]

Jarda

čtvrtek, 22. duben 2010
19:13

No z toho převozu k lahvování jinam bych měl obavy. Pak už je jen krůček k tomu, začít to tam i vařit...


napsal(a): Jarda (jardakubalek(a)seznam.cz) [Odpovědět]

tomino

čtvrtek, 22. duben 2010
19:55

tomino

to Jarda:
taky se mi to příliš nelíbí... :-?


napsal(a): tomino [Odpovědět]

Dedek

čtvrtek, 22. duben 2010
19:57

Dedek

to Jarda:
No to je snad jasne, ze se to nebude prevazet... V podstate ten clanek je o tom, ze v Hlinsku konci vyroba lahvoveho piva. Akorat to zabalili do tech sracek kolem.
Michani znacek v ramci koncernu KBG byla po odstraneni mista vyroby z etiket jenom otazka casu.


napsal(a): Dedek [Odpovědět]

Jura.z.Brna

čtvrtek, 22. duben 2010
21:05

Jura.z.Brna

to Dedek: Smutným faktem je, že Ježka 11, rychtáře 11 a platana 11 bych od sebe nerozeznal. Takže nevím, co si o tom myslet.


Ruda

pátek, 23. duben 2010
10:30

to Jura.z.Brna: Jenze zrovna timhle se nemas co chlubit - i kdyby vsechny tri znacky varili podle naprosto stejny receptury (coz si nemyslim), pouzivaji minimalne jinou vodu, a ta se na jine chuti projevit musi.

Taky se mi ten prevoz moc nelibi, ale jestli jenom timto vyrobu zefektivni, tak je to asi krok spravnym smerem. Nemyslim, ze by v Jihlave zacali Rychtare i varit, to by asi hodne lidi (vcetne mne) nastvali. Ale to ukaze az cas...


napsal(a): Ruda [Odpovědět]

fero

úterý, 6. červenec 2010
17:43

Fero

to Jura.z.Brna: uvedená piva se dají rozlišit pouze podle etikety, jinak splečně kvasila i dozrávala v jedné nádobě tak jaké rozdily když jsou z jedné várky.


napsal(a): fero [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI