Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Budweiser Budvar zabodoval v Rakousku

Co se píše o pivovarech a pivu


Budweiser Budvar zabodoval v Rakousku

[středa, 24. únor 2010]

Budějovický Budvar loni prodal v Rakousku nejvíce piva v historii. Objem prodeje v této zemi překročil hranici 52 tisíc hektolitrů, což je meziročně o 5,8 procenta více. Ležák Budweiser Budvar tak upevnil svou pozici nejprodávanějšího českého piva v Rakousku, která mu patří již řadu let. Celková spotřeba piva v Rakousku přitom loni poklesla o tři procenta.

Rakousko je nejstarším vývozním teritoriem Budvaru. Již v roce 1897 dovážel pivovar s velkým úspěchem několik druhů piva do Vídně. Poptávka byla tak vysoká, že už v roce 1901 byl ve Vídni vybudován vlastní sklad. Pivo bylo na počátku 20. století dodáváno také přímo na císařský dvůr.

V Rakousku působí i nejstarší obchodní partner budějovického pivovaru. Nepřetržitá spolupráce s rodinnou firmou Kolarik (dnes Kolarik & Leeb) trvá již od roku 1926. Rodině Kolarik patří i vyhlášená restaurace Schweizerhaus ve vídeňském Prátru, která je kromě grilovaných vepřových kolen a dalších českých specialit oblíbená i díky ležáku Budweiser Budvar. Schweizerhaus je zároveň největší restaurací na světě, která čepuje Budweiser Budvar.

Od roku 2004 se objem prodeje Budweiseru Budvar v Rakousku zvýšil o 40 procent. Budějovickému Budvaru se loni dařilo i v dalších německo-jazyčných zemích. V Německu se prodej zvýšil o 9,3 procenta a ve Švýcarsku o 3,2 procenta.

Na Slovensku se prodej meziročně se zvýšil o šest procent. Prodej na Slovensku roste nepřetržitě od roku 2004. Během pěti let se zvýšil o 41 procent a loni dosáhl také svého historického maxima. Nárůst v Polsku byl vyšší o 12 procent a v Kanadě o 38 procent. V Rusku se naopak prodeje ležáku Budweiser Budvar snížily o 40 procent.

Pivovar loni vyvezl do 58 zemí dohromady 580 tisíc hektolitrů piva, což je prakticky stejný objem jako v roce 2008. Budvar tím dále zvýšil svůj podíl na českém exportu na 18 až 20 procent. Nově začal výrobce zlatavého moku vyvážet do Spojených arabských emirátů, Mexika a Kosova.

Zdroj: Euro.cz | Autor: Lukáš Petřík


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

swooper

středa, 24. únor 2010
20:04

swooper

Schweizerhaus to je ta slavná hospoda se svérázným točením piva pro moooc lidí http://www.youtube.com/watch?v=cgow6OD_70o od času 1:10 nebo zde http://www.youtube.com/watch?v=wbjYyGMCj7Y
:)


napsal(a): swooper [Odpovědět]

moreli

středa, 24. únor 2010
21:46

moreli

to swooper: Tý woe, to druhý video jsem už viděl. Tipoval jsem, že takhle točí nějaký asijský sračky v Malajsii, a on je to Budvar ve Vídni :-(.


napsal(a): moreli [Odpovědět]

Adsense

19. duben 2024
03:01


posted by: Inzerce

Dan

středa, 24. únor 2010
22:09

Dan

to moreli:
Toto video jsem už viděl, já měl za to že jsou to Němci a on je to Budvar ve Vídni? To by jim měli okamžitě zastavit dovážku piva, protože to je vážně prasárna! ::cry


napsal(a): Dan [Odpovědět]

Paolo

středa, 24. únor 2010
18:05

No, není divu. Rakušáci vždy věděli, co je dobré... Ale vážně, v Prátru to znám, a musím říct, že se tam chodí nejen na uzená kolena, ale především na Budvar. Ještě ze starých časů pana Kolarika. Takže už pěknou řádku let. Proto mě ani růst prodejů, při zmáknuté distribuci, nepřekvapuje, i když je nabíledni, že asi vyšší prodeje půjdou na úkor někoho z těch slabších nebo těch horších. I takové značky se totiž u našich jižních sousedů najdou.


napsal(a): Paolo [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI