Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Ústecká piva dobývají Německo

Co se píše o pivovarech a pivu


Ústecká piva dobývají Německo

[středa, 24. únor 2010]

Pivovary z Velkého a Krásného Března se připravují na velkou expanzi. O Zlatopramen a Březňák se totiž velmi intenzivně zajímá německá společnost Drinks Union Deutschland, která během letošního a příštího roku plánuje zásobit naše západní sousedy celkem 600.000 hektolitry zlatavého moku právě z našeho regionu.

Během loňského roku vyvezla společnost Heineken Česká republika, která oba tuzemské pivovary vlastní, celkem 240.000 hektolitrů piva. Neustále zvyšující se poptávka proto zástupce Heinekenu těší. Velmi oblíbený je především Březňák. „Pivo značky Březňák v Německu patří cenově do středového segmentu, kde je konkurence velká. Proto jsme velmi rádi, že se pivu Březňák, které je v tuto chvíli s velkou pravděpodobností nejprodávanějším českým pivem v Německu, tolik daří. Myslím si, že je to tím, že Němci prostě milují plnou chuť tradičně vařeného piva,“ řekl Daniel de Jonge, ředitel exportu Heinekenu Česká republika.

Zlatopramen se v Německu prosadil především díky loňské novince, plastové Maxilahvi o objemu 1,5 litru. „Toto balení, jeho praktičnost, ekologičnost a především kvalita piva, která díky obalu zůstává na nejvyšší možné úrovni zjevně fungují i v Německu, kde jsou konzumenti velice nároční. Máme opravdu velkou radost,“ dodává de Jonge.

Zdroj: Ústí naše adresa.cz | Autor: Petr Neč

[Heineken] 08:13 [permalink] [reaguj]


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

moreli

středa, 24. únor 2010
09:26

moreli

Ekologická plastová láhev? To se jako ta lahev po vypití té super kvalitní pivní limonády sama rozloží? Kvalita piva? Mno, Němců je moc, takže hovad, která kupují tyhle patoky, se najde taky dost:-(.


napsal(a): moreli [Odpovědět]

Tchoř

středa, 24. únor 2010
09:19

Autor očividně neví, že maxiláhev má s Krásným Březnem společný toliko název (asi věří tiskovým zprávám skupiny Hleneken) :-(


napsal(a): Tchoř [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI