Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Pivaři to dopracovali

Co se píše o pivovarech a pivu


Pivaři to dopracovali

[pátek, 19. únor 2010]

Je mi 50 let, vážím 90 kg, měřím 190 cm, nekouřím, denně sportuji. Mám jedinou slabost – po kvalitním sportu nebo po dobrém jídle si dám pivo desítku. Ale je zde problém!

Jako podnikatel jezdím denně autem.

Takže i když se nijak neopíjím, musím nyní pečlivě zvažovat, mohu-li dobré jídlo zapít jednou desítkou, když budu muset přibližně za hodinu a půl řídit. Anebo skončím-li po jedenadvacáté hodině večer trénink a půjdeme s kamarády do hospody, mohu si dát tři až čtyři desítky, když už v sedm ráno pojedu? Vím bezpečně, že v obou případech, lapen běžnou silniční kontrolou, budu ve stavu, který nijak negativně neovlivní mé reakce a schopnost řídit automobil, ale co když nadýchám nějakých 0,09 promile? Jako podnikatel přijdu o řidičák minimálně na půl roku, což by mělo pro mne a mou rodinu naprosto katastrofální dopad. V těchto věcech jsou naši zákonodárci bohorovní, ale upravit zákon tak, abychom se přiblížili vyspělé západní Evropě, tedy povolit nějakou toleranci na alkohol (ve Velké Británii 0,8, jinde vesměs 0,5 promile), je nenapadne. Mají imunitu, a tak si mohou bourat a demolovat dle libosti. Je to nepálí, a tedy nezajímá! Důsledkem budou jen pokusy o úplatek a zmatečné kličkování a ujíždění před hlídkami PČR.

Zdroj: Zprávy iDnes.cz | Autor: Jan Nekvinda


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Jarda

pátek, 19. únor 2010
18:32

to Dan
Tady bych se přel, ze sterilních rychlokvašek hlava obvykle nebolí, víc bolí z čerstvých, nepasterovaných piv, weizenů atd.
Proto je to oblíbené pivo křupanů a pivních skautů. Znáš ty kecy: jó Géčko, to je pivo, dal jsem jich patnáct a nic. A po tom samoseru...(doplň cokoliv z regionálů)...jsem měl permoníky v hlavě ještě pozítří.
A pán z iDnes by si měl někdy cvičně dýchnout. Při 90 kg, pokud je zdráv, bude mít po desítce tak 0,25-0,28. Po půl hodince tak 0,15. Když ho chytnou, řekne, že nic nepil, případně trvá na krevní zkoušce, policie to sepíše, pak se to odloží. A rozumní policisté, a je jich většina, budou mít populistické pako Tržila a jemu podobné čím dál tím víc v lásce :) Ale má pravdu, že by to chtělo zoficiálnit a ty předpisy trochu vzdálit od Balkánu a přiblížit Evropě. Britská varianta už je dost, ale 0,3-0,5 je optimální.


napsal(a): Jarda (jardakubalek(a)seznam.cz) [Odpovědět]

Dan

pátek, 19. únor 2010
14:54

Dan

Pokud si někdo dá večer tři až čtyři "desítky", tak pokud to budou G9 gambáče, tak v sedm ráno nepojede, né kvůli alkoholu, ale kvůli bolení hlavy :D :D

Jinak iDnes, článek o ničem... Nebo snad má tato smyšlená příhoda přimět zákonodárce ke změně? :-?


napsal(a): Dan [Odpovědět]

karl2

pátek, 19. únor 2010
14:05

pro pana z idnesu. G je devítka.


napsal(a): karl2 [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI