Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Ostravar ukončil stáčení piva Bazal do lahví

Co se píše o pivovarech a pivu


Ostravar ukončil stáčení piva Bazal do lahví

[pondělí, 8. únor 2010]

Pivo značky Bazal, které ve spolupráci s fanoušky fotbalového klubu Baník Ostrava představil v září roku 2008 pivovar Ostravar, už nebude k dostání v lahvích. Pivovar totiž ukončil stáčení Bazalu do lahví, a dále bude toto pivo distribuovat již jen v sudech do restaurací. „Předpokládáme, že poslední lahve budou v obchodech zhruba do poloviny února. Fotbaloví příznivci tak mají poslední příležitost získat originální balení piva s etiketami, na nichž jsou tváře fotbalových fanoušků,“ říká manažer značky Ostravar Michal Útlý.

Ostravar původně plánoval vařit pivo Bazal pouze do konce roku 2009. I když končí stáčení Bazalu do lahví, pivovar nyní rozšířil počet restaurací, do kterých toto pivo rozváží. „Bazal si lidé nejraději dopřejí ve své hospodě s přáteli či kolegy. Doma pak spotřebitelé tradičně preferují světlá piva,“ popisuje chování spotřebitelů Útlý.

Jeho slovům odpovídají také prodejní výsledky polotmavého ležáku Ostravar Bazal. Zatímco jeho lahvová podoba splnila plán, točený Ostravar Bazal předčil původní očekávání několikanásobně a plán na rok 2009 splnil na 250 procent. „Proto jsme se rozhodli v distribuci točeného Bazalu pokračovat,“ říká manažer značky Útlý.

Již loni na podzim jsme řekli, že ve vaření piva Ostravar Bazal budeme pokračovat i v letošním roce. Poptávka po fotbalovém pivu měla v hospodách na severní Moravě stále rostoucí tendenci, a proto jsme naopak na přelomu roku rozšířili jeho distribuci do dalších míst.

Zdroj: Zprávy iDnes.cz


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

jiri.kana

pondělí, 8. únor 2010
19:19

jiri.kana

Šikovní Ostravaráci! To samé pivo pod názvem Staropramen Granát by se takhle dobře nejspíš neprodávalo :)

Kdo ví, možná bych taky začal víc kupovat výčepní Samson, kdyby jej pojmenovali třeba Budějcký trouba a vymysleli k němu nějakou legendu...


napsal(a): jiri.kana [Odpovědět]

Tom

čtvrtek, 19. květen 2011
00:56

to jiri.kana: Ale budjický trouba jsi už ty tak by se tě museli nejdřív zeptat.


napsal(a): Tom [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI