Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Pivní slavnosti poznají absolutního vítěze

Co se píše o pivovarech a pivu


Pivní slavnosti poznají absolutního vítěze

[pátek, 5. únor 2010]

Zatím nejúspěšnějšími jihočeskými pivovary na 20. ročníku Slavností piva a minerálních vod v Táboře jsou strakonický, českokrumlovský a protivínský.

Strakonickému polotmavému ležáku Klostermann patří druhá pozice v této kategorii, krumlovský Eggenberg vybojoval v kategorii piva se sníženým obsahem cukru první místo,“ vypočítává hlavní organizátor slavností Alois Srb.

Protivínský pivovar Platan zase obsadil třetí místo v kategorii nealkoholických piv se svým Platanem nealko. Všechna uvedená piva se účastnila soutěžního degustačního klání ve středu.

Degustátoři z českých i zahraničních pivovarů hodnotí u vzorků vůni, chuť, hořkost, plnost a říz.

Při včerejším degustování výrobků z malých pivovarů se Jihočechům tolik nedařilo. „U poroty bodovalo na prvních místech světlé pivo Huťské výčepní z minipivovaru Harrachov. Za nejlepší světlý ležák si do Chyše odváží tamější zámecký pivovar za pivo Prokop,“ listoval aktuálnímí výsledky včera vpodvečer Srb.

Další pivní pečeť za světlý speciál patří Permonu ze sokolovského pivovaru a Zámeckému černému v kategorii tmavých piv z minipivovaru Oslavany.

Dnes budou všechna nejlepší piva ze 17 kategorií soutěžit o titul poroty a absolutní vítězství.

Zdroj: Zprávy iDnes.cz


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI