Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Táborské pivní slavnosti navštívili pořadatelé jednoho z největších festivalů piva v Evropě

Co se píše o pivovarech a pivu


Táborské pivní slavnosti navštívili pořadatelé jednoho z největších festivalů piva v Evropě

[pátek, 5. únor 2010]

Pivní slavnosti v Táboře zahrnují nejen veřejné či odborné ochutnávky piva, ale přinášejí i další rozměr – mohou přispět k rozvoji cestovního ruchu v regionu. Na táborské slavnosti piva totiž každý rok míří delegace ze zahraničí.

Letos organizátoři přivítali mimo jiné pořadatele jednoho z největších evropských festivalů piva – Belgrade Beer Fest. Festival v srbském Bělehradu se letos bude konat po osmé. Loňský ročník navštívilo během pěti dnů 650 000 lidí. ,,Akce se koná pod širým nebem. Představují se na ní jak srbské pivovary, tak výrobci ze zahraničí. Samozřejmostí je hudební doprovodný program. Lidé neplatí žádné vstupné, přesto procházejí bezpečnostní kontrolou. Zakládáme si na tom, že je akce bezkonfliktní, příjemná a pohodová. Chceme sbližovat lidi z celé bývalé Jugoslávie i z ostatních zemí, a to se nám velmi dobře daří,“ říká hlavní organizátor Ivan-Vanja Maslov z agentury Beogradska Kulturna Mreža.

On i jeho kolegové jsou z táborských slavností nadšeni, byť jsou obě akce hodně odlišné. Obdivují hlavně obrovský sortiment, který návštěvníci mohou ochutnat, a také systém odborných degustací, kde mohou zvítězit i zdánlivě neznámá piva z menších pivovarů. Na bělehradských slavnostech se loni představila i česká piva. ,,U stánků s českým pivem byly dlouhé fronty, protože české pivo má v Srbsku velmi dobré jméno,“ připomíná marketinkový manažer agentury Miloš Aleksič.

Ambicí pořadatelů srbského festivalu je přilákat každý rok nové návštěvníky, a to i ze zahraničí. ,,Chceme představit naši zemi jako vstřícnou, moderní a bezpečnou a přispět k lepšímu image Srbska. Máme podporu bělehradské radnice a mnoha sponzorů. Snažíme se například přispívat i k ekologii a pomáhat veřejnému sektoru. V kampani „Sbírám, abych recykloval“ lidé přinášejí prázdné pivní plechovky. Peníze získané prodejem tohoto odpadu jsme věnovali na rozvoj bělehradských škol,“ doplňuje Ivan-Vanja Maslov.

Podle hlavního organizátora táborských slavností Aloise Srba jsou podobné kontakty velmi důležité: ,,Velmi si vážíme toho, že pořadatelé bělehradského festivalu naše pozvání do Tábora přijali. Je dobré si vyměňovat zkušenosti a rozšiřovat si obzory. Organizátoři festivalu tady navazují další kontakty, prohlédli si další města, což může přivést turisty ze Srbska do jižních Čech.“ Marketinkový manažer Miloš Aleksič potvrzuje, že uvažují o myšlence uspořádat na příští táborské pivní slavnosti zájezd pro podnikatele a novináře ze Srbska: ,,Zároveň bychom byli moc rádi, kdybychom na oplátku Čechy nalákali k nám. Letošní Belgrade Beer Fest se koná od 18. do 22. srpna. Všichni jste srdečně zváni!

Zdroj: Tisková zpráva Slavností piva v Táboře


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI