Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Pivovar Rychtář překvapil svými výsledky

Co se píše o pivovarech a pivu


Pivovar Rychtář překvapil svými výsledky

[středa, 3. únor 2010]

Pivní trh v České republice zaznamenal v minulém roce propad v celkovém prodeji piva o téměř 8 %.

Na pozadí tohoto předběžného údaje o celkovém prodeji piva u nás vyniká aktuální údaj prodeje piva Rychtář z hlineckého pivovaru. Výsledek za rok 2009 je obdivuhodný – oproti roku 2008 pivovar svůj prodej naopak o 6 % zvýšil a prodal tak na českém trhu přibližně 80.000 hl piva. Po pomalejším rozjezdu v prvních měsících loňského roku došlo k obratu tak, že v posledním čtvrtletí 2009 se prodalo tohoto piva o více než 14 % více v porovnání s obdobím roku předchozího.

Dařilo se nám především v sudovém pivu, a to jak v domácím regionu Pardubického kraje a Vysočiny, tak i v sousedních regionech. Největší zájem byl o náš světlý ležák Premium, který tvoří téměř polovinu naší výroby“, uvedla Lenka Vedrová, obchodní ředitelka pivovaru.

Pivovar Rychtář prošel za poslední léta ozdravným procesem, kdy se zmodernizovaly prakticky všechny jeho provozy, případně prošly, jako například varna, důkladnou rekonstrukcí. Zcela nová kapitola hlineckého pivovaru se začíná psát v září roku 2008. Tehdy se stává novým vlastníkem pivovaru společnost K Brewery. V jejím portfoliu je dnes již dalších šest pivovarů, které co do kvality piva důstojně konkurují daleko známějším značkám. Také v Hlinsku vsadili na tradici a poctivý přístup k vaření zlatého moku. V průběhu posledních let byla uvedena do provozu nová spilka, která výraznou měrou zlepšila technologický úsek hlavního kvašení při zachování klasického výrobního postupu.

Snahou pivovaru je poskytovat spotřebiteli výrobky vysoké kvality s příznivou cenou, vyráběné klasickou českou technologií, které umožňují dodávat pivo skvělé chuti se zachováním všech jeho přirozených vlastností.

Pivovar Rychtář v Hlinsku v Čechách vaří pivo již od roku 1913. V roce 1948 byl pivovar znárodněn. Do roku 1996 byl pivovar součástí podniku Pivovary Hradec Králové, státní podnik. V roce 1996 jej získala společnost IMEX Premium. Dnes je pivovar majetkem ryze české pivovarské společnosti K Brewery.

Distribuce výrobků jednotlivých pivovarů probíhá přes nově založenou vlastní síť Distribučních center (DC) se sídlem v Praze, Protivíně, Jihlavě, Hlinsku v Čechách, Klášteře Hradišti nad Jizerou, Vysokém Chlumci a Uherském Brodě. Svoje zástupce má společnost také na Olomoucku, Ostravsku a Plzeňsku.

Zdroj: Tisková zpráva K Brewery


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

tomino

úterý, 13. duben 2010
18:09

tomino

zrovna si dávám Rychtáře 11°...není špatný :)
Ale proti tomu co se vaří o "kousek vedle" :D to má hodně těžký... jenže proti Poličce to má těžký každej :)
---------------------------------
Zpráva byla upravena 13.04.2010 ve 18:12:09


napsal(a): tomino [Odpovědět]

Martin Votoček

úterý, 13. duben 2010
17:06

U nás v kraslicích točí Rychtáře 15° a je výborná, doporučuji


napsal(a): Martin Votoček (mvotocek(a)seznam.cz) [Odpovědět]

Adsense

23. duben 2024
20:03


posted by: Inzerce

Jiri

čtvrtek, 4. únor 2010
13:01

JIRI

Aby jin nestoupnul výstav, když jejich pivem zažaci v prodejnách nahrazovat Vysokochlumeckéké pivo Kníže a Baron - které přestala z neznámých důvodů skupina K Brewery prodávat pro český trh. To se to potom chlubí nárůstem produkce na úkor jiného pivovaru v uskunení.


napsal(a): Jiri [Odpovědět]

Michal

čtvrtek, 4. únor 2010
13:18

Michal

to Jiri: Já si myslim, že ty důvody sou dobře známý...


ICQ: 260962312

napsal(a): Michal [Odpovědět]

Ludva

čtvrtek, 4. únor 2010
19:59

to Jiri: No vyste chytrej, akorat ze toho Knizete a Barona se dohromady prodalo par bas, proto s tim taky skoncovali. Jinak Vevoda i Demon jsou stale dobra piva, Princ nebyl nic moc a Barona je skoda.


napsal(a): Ludva [Odpovědět]

Tomáš Kroupa

čtvrtek, 4. únor 2010
11:46

Tomáš Kroupa

No však mi ten nárůst dal zabrat! :D Rychtáře prostě miluju.


Milan Vedra

čtvrtek, 4. únor 2010
07:01

to: Dan
Pro Vaši informaci : od září roku 2009 byl na základě tlaku veřejnosti obnoven provoz ÚV na Hamerské přehradě (původní zdroj vody pro Hlinecko do června 2008).


napsal(a): Milan Vedra [Odpovědět]

Dan

čtvrtek, 4. únor 2010
13:24

Dan

to Milan Vedra:
Tak to je dobrá zpráva. Bohužel k pivům z Hlinska se nedostanu tak často. Teď už chápu, proč mi o vánocích Rychtář tolik chutnal.
Díky za pozitivní informaci.


napsal(a): Dan [Odpovědět]

Petr Ž.

čtvrtek, 4. únor 2010
21:24

to Milan Vedra: Musím se připojit, chutnal jsem ted Rychtáře 12 premium dvakrát a je vynikající, opět patrna ona typická rychtářovská voňavost a chuť čerstvě rozdrcených hlávek, jen aby vydržel se stejnou technologii a kvalitou, obávám se že po vstupu K - brewery se bude "racionalizovat".


napsal(a): Petr Ž. [Odpovědět]

sv.Václav-Karlovy Vary

čtvrtek, 4. únor 2010
02:17

Vedle favorita Prácheňské perly jsem začal zkušebně čepovat místo jedenáctky Platan jedenáctku Rychtář a jeví se mi jemnější a chutnější než 11 Platan,z tohoto důvodu u Rychtáře zůstanu.


napsal(a): sv.Václav-Karlovy Vary (cermak.vaclav(a)seznam.cz) [Odpovědět]

Petr Navrátil

středa, 3. únor 2010
21:50

Čím to je, že pivovary K Brewery některé jedou a jiným se nedaří? Každopádně to vypadá na takovou sousedskou bitvu s Jihlavským ježkem, kdo prodá více :-)


napsal(a): Petr Navrátil [Odpovědět]

Dan

středa, 3. únor 2010
21:58

Dan

to Petr Navrátil:
Tak ty pivovary nejsou stejné a jsou v různých regionech. Bohužel to není jen o výstavu.
Rychtář také už není tím čím býval, od té doby co přešli na jiný zdroj vody a dušovali se, že změnu nikdo nepozná...


napsal(a): Dan [Odpovědět]

Petr Navrátil

středa, 3. únor 2010
23:12

to Dan: Očividně lidem chutná. 14 % nárůst v době, kdy ostatní klesali o 10 % je slušný výkon. Rychtáře jsem pil loni v Harrachově u vodopádů a neměl chybu.


napsal(a): Petr Navrátil [Odpovědět]

Dan

středa, 3. únor 2010
23:23

Dan

to Petr Navrátil:
Dobrý je, měl jsem ho nedávno a chutnal mi. Nicméně, při přechodu na jinou vodu došlo i ke změně chuti piva. A to nemám jen ze své zkušenosti, ale od lidí kteří ho pijí pravidelně, neb jsou blíže komínu, než já.
Samozřejmě, že nárust v současné době, je dobrou vizitkou.


napsal(a): Dan [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI