Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Den s Pivem

Co se píše o pivovarech a pivu


Den s Pivem

[sobota, 5. prosinec 2009]

V sobotu proběhl historicky první Den s Pivem Na Hradišti. Svého rázu se jednalo určitě o jedinečnou akci, zřejmě ne poslední.

Pivní burza sice měla sporadickou účast, avšak i během burzy se uskutečnily výměny a obchody v řádu několika set korun. Příště je zřejmě potřeba více včas vše ohlásit a rozeslat. Nicméně i v tomto směru myslím, že jsme byli spokojeni s účastí.

Degustace belgických speciálů

Foto

Zúčastnilo se 9 degustátorů, ochutnávalo se 10 speciálů: Postel, Belzebuth, Trapist Achel, Filibuster, Brussels Framboos, Satan Gold, Delirium Tremens, Mongozo Coconut, Mongozo Banana, Duchesse de Bourgone.

Foto

Shodli jsme se na tom, že svět belgických piv je pro čechy a Česko velikou neprobádanou zemí v mnoha případech zajímavou, avšak některé druhy (jako všude na světě) nestojí za řeč. Ovšem těch dobrých piv je zřejmě více. Nemluvě o pivech ovocných, které u nás v podstatě neznáme vůbec. Samozřejmě mezi degustovanými pivy vyhrál trapistický Achel na plné čáře, druhý se umístil Postel a jako třetí byl Filibuster. Z piv ochucených vyhrála "paní" - Duchesse de Bourgone.

Degustace "českých" europiv

Foto

Akce, kterou jsme udělali tak trochu naschvál. Chtěli jsme ukázat, co se vlastně prodává v našich oblíbených nadnárodních obchodních řetězcích typu Tesco, Kaufland, a dalších.

Ochutnávali jsme: Heineken (made in Hungary), Primus (Plzeňský Prazdroj), Kozel 12° světlý (SABMiller), Zlatý bažant 12° (pivovar Krušovice), Mušketýr - Krušovice 12° světlá (prodejce Krušovice, výrobce neuveden), Staropramen 12°, Zlatopramen 11°, Ambrosius světlá 12° (neuveden ani výrobce ani země původu, prodejce Kaufland), Ambos (Rumunsko), Březňák.

Výsledek jsme mnozí očekávali, ale stejně jsme nevěřili, že to bude až takové. Stručně: odlišovali se akorát Zlatopramen, Ambrosius, Ambos, Kozel. Všechna ostatní piva jsou skutečnými europivy a jsou skutečně stejná!!! Jediný Zlatopramen 11° byl oceněn nálepkou "Pitelný", Kozel nás překvapil svojí nepitelností a Ambrosius je skutečným hnusem. Ambos snad ani nelze hodnotit - rumuni jsou totiž dál a vyrábějí pivo bez chmele!!! A taky hnus. No ale: PET 2litry a ta cena: 29 Kč!!! No nekupte to.

Závěrem je nutno říci, že někteří po této degustaci potupně vrhli. Ani se není čemu divit. Ti ostatní to rozdýchávali ještě v neděli večer. Zkrátka nemáme čím se s europivy chlubit. Jsme velice rádi, že jsme se dali cestou malých pivovárků a zahraničních piv a s klidnou myslí můžeme říct, že "U nás si na pivu pochutnáte!"

Zdroj a foto: Na Hradišti Webnode.cz


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Dan

sobota, 5. prosinec 2009
14:12

Dan

Dost zajímavý a zábavný nápad, degustovat belgická piva, trapisty a proti tomu postavit sračky z Liedlu...
To se nedivím, že někteří potom vrhli ::lol


napsal(a): Dan [Odpovědět]

Trhac

neděle, 6. prosinec 2009
23:14

Trhac

to Dan: To se taky nedivím:-D
Smutné, že poslední dobou i ten Zlaťák jde dle mého názoru taky do kytek....


ICQ: 276990904

napsal(a): Trhac [Odpovědět]

Adsense

25. duben 2024
02:19


posted by: Inzerce

Pavel R.

neděle, 6. prosinec 2009
23:19

Pavel R.

to Trhac: Záleží odkud ten Zlaťák je...


napsal(a): Pavel R. [Odpovědět]

Trhac

neděle, 6. prosinec 2009
23:26

Trhac

to Pavel R.: No doufám, že lahvovej ještě pořád z VB...teda alspoň ten ve skle:-D


ICQ: 276990904

napsal(a): Trhac [Odpovědět]

Pavel R.

neděle, 6. prosinec 2009
23:22

Pavel R.

to Trhac: Mě teda moc překvapilo, že zařadili Březňák mezi Europiva. Ale také zaleží, odkud byl a tím nemyslím prodejní řetězec... :(


napsal(a): Pavel R. [Odpovědět]

Trhac

neděle, 6. prosinec 2009
23:25

Trhac

to Pavel R.: Njn,lahvová desítka z Krušovic je bohužel spíš nepitelná než pitelná....a to bych nechtěl pít ještě tu plastovou....


ICQ: 276990904

napsal(a): Trhac [Odpovědět]

Pavel R.

neděle, 6. prosinec 2009
23:33

Pavel R.

to Trhac: Byl jsem mile překvapen, když jsem si koupil v krnovském hyper... Březňák z VB. Myslím ve skle, o plastu se radši bavit nebudeme...


napsal(a): Pavel R. [Odpovědět]

Honza Svetpiva.cz

sobota, 5. prosinec 2009
13:58

Honza Světpiva.cz

Duchesse de Bourgone neni ochucene pivo...



PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI