Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Augmentovaná realita začíná vydělávat

Co se píše o pivovarech a pivu


Augmentovaná realita začíná vydělávat

[úterý, 1. prosinec 2009]

Startup AcrossAir se přehoupl do zisku i díky reklamě pro pivovar Stella Artois. Ta využívá právě augmentovanou realitu a ukazuje jednu z cest, jak se dá nový fenomén využít.

Možnostem augmentované reality, která využívá spojení skutečného obrazu světa s digitální vrstvou, se v našich článcích věnujeme pravidelně. Od nesmělých začátků ve formě jednoduchých hříček, přes první experimenty s marketingovým využití u firem jako IKEA nebo Burger King, až po propracované aplikace jakou je třeba Bionic Eye. Úspěšný startup AcrossAir, který se zabývá tvorbou takových aplikací pro iPhone, nyní poprvé oznámil ziskové hospodaření právě díky reklamnímu využití.

Pivní kompas

Vděčí za to především své nové aplikaci pro výrobce piva Stella Artois. Ta, když kamerou svého telefonu snímáte okolí, doplňuje do přímo obrazu grafické informace o nejbližších místech, kde je toto pivo k dostání. A jak dokazuje přiložené video, chytrá a působivě zpracovaná aplikace toho umí vážně dost, ať už jde o navigaci nebo přivolání taxislužby. K dispozici je zdarma a v databázi má mít asi 80 tisíc barů po celých Spojených státech, přičemž data pocházejí přímo z databáze pivovaru.

AcrossAir vydělává právě díky přímému spojení s reklamními partnery jako je Stella Artois. Dosud nejúspěšnější aplikací z jeho dílny je nicméně Nearest Tube, která uživatelům pomáhá najít nejbližsí stanici metra (což třeba v případě spletitě sítě New Yorku jistě přijde vhod víc, než se může z pohledu Pražana zdát). Celé odvětví je však teprve na svém počátku a jedinou společností, která dosud vykázala ziskové čtvrtletí, je firma Layar. Tuto nadějnou oblast, byť někdy kritizovanou jako výsledky nepodložený hype, rozhodně budeme i nadále pečlivě sledovat.

Zdroj: TyInternety.cz

[AB InBev] 07:40 [permalink] [reaguj]


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI