Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Sám se zvolil do čela rady pivovaru

Co se píše o pivovarech a pivu


Sám se zvolil do čela rady pivovaru

[čtvrtek, 8. říjen 2009]

Novým předsedou tříčlenné dozorčí rady městského pivovaru ve Strakonicích se stal gynekolog a člen rady města Jiří Chod, který hlasoval pro odvolání svého předchůdce, ekonoma Tomáše Hajduška.

Ten podle vedení radnice překročil v srpnu své pravomoci, když plánoval sponzorování okresní fotbalové soutěže. Chod se tak do křesla vyhoupl díky tomu, že hlasoval sám pro sebe.

Městští radní dosadili místo Hajduška do dozorčí rady pivovaru Choda z KDU-ČSL. Místopředseda strakonické ODS Hajdušek to považuje za důkaz toho, že jeho odvolání mělo politické pozadí.

Chod dostal při volbě nového předsedy dva hlasy ze tří možných. Jeden si dal sám, což pravidla umožňují. „Pan doktor získal dva hlasy, protože já jsem se zdržel hlasování,“ dodal člen dozorčí rady pivovaru a krajský radní Karel Vlasák z ODS.

Dostane za to 10 tisíc měsíčně

Na postu předsedy dozorčí rady bude Chod měsíčně pobírat odměnu 10 tisíc korun. Členové dozorčí rady pak dostávají 4 200 korun.

Hajdušek, který je daňovým poradcem, už před časem tvrdil, že členem i předsedou dozorčí rady by měl být člověk s ekonomickým vzděláním. A to Chod není.

Jako primář navíc opustil gynekologickoporodnické oddělení strakonické nemocnice poté, co tady při porodu zemřelo dítě i rodička. Dnes pracuje jako primář gynekologickoporodnického oddělení Masarykovy nemocnice v Rakovníku.

Problém v tom, že není ekonom, ale Chod nevidí. „Vystudovaným ekonomem je ředitel pivovaru,“ uzavřel.

Zdroj: Zprávy iDnes.cz | Autor: Václav Janouš


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI