Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Reklamní spot na pivo Pardál získal prestižní ocenění na festivalu reklamy v Moskvě

Co se píše o pivovarech a pivu


Reklamní spot na pivo Pardál získal prestižní ocenění na festivalu reklamy v Moskvě

[čtvrtek, 8. říjen 2009]

Reklamní spot na pivo Pardál byl oceněn na 19. ročníku mezinárodního reklamního a marketingového festivalu „Red Apple 2009“ v Moskvě. Spot s názvem „Pardál – pivo a teď i tahle reklama vyladěné samotnými pijáky“ získal druhé místo v kategorii „Televizní & filmová reklama na alkoholické nápoje“, přičemž první místo nebylo v této kategorii uděleno. Letošního ročníku Red Apple se zúčastnilo přes 1500 přihlášených spotů z více než 30 zemí. Oceněný spot je ke shlédnutí na stránkách www.pardal.cz.

Soutěž Red Apple hodnotí reklamní spoty nasazené v uplynulém roce a zároveň nabízí inspiraci, jak se stát úspěšným i v dalších kampaních. Soutěž je rozdělena do 16 kategorií. Mezi pořadatele festivalu patří Ministerstvo kultury Ruské federace a Ruská Asociace komunikačních agentur. Více informací o festivalu lze najít na www.festival.ru.

Získání této ceny je pro nás skvělým úspěchem. Vzhledem k tomu, že první místo v dané kategorii nebylo uděleno, tak si druhého místa velmi vážíme. O to více, že se jedná o mezinárodní soutěž, do které bylo přihlášeno více jak 1500 prací, konkurence byla tedy opravdu veliká,“ říká Ing. Alena Mazancová, brand manažerka značky Pardál z Budějovického Budvaru. V reklamním spotu účinkovali spolutvůrci piva Pardál, kteří se účastnili i dalších marketingových a reklamních aktivit a byli hlavními aktéry celé reklamní kampaně na značku Pardál.

Ocenění reklamního spotu Pardál navazuje na předchozí úspěchy reklamních kampaní na pivo Pardál. V roce 2007 získala reklamní kampaň „Pardál – Jeden z nás“ stříbrnou Effie 2007 v kategorii A – potraviny a nápoje (odborná porota v této soutěži posuzuje účinnost reklamních spotů) a dále ocenění „Nejlepší malá kampaň“ v soutěži FLEMA 2007 (v této soutěži je hodnoceno inovativní využití médií). Samotný výrobek – světlé výčepní pivo Pardál získalo ocenění „Volba spotřebitelů – Nejlepší novinka 2008“ v kategorii „Pivo“ (vítězné výrobky vyhlášeny na základě průzkumu mezi spotřebiteli) a stříbrnou medaili v hlasování členů Sdružení přátel piva v roce 2008.

Vývoj světlého výčepního piva Pardál začal v srpnu 2005, na podzim roku 2006 byli do projektu zapojeni i spotřebitelé, kteří se účastnili tří kol velkých ochutnávkových akcí. Více než 300 pijáků mělo možnost hodnotit chuť i další vlastnosti nového piva. Výčepní pivo Pardál bylo uvedeno na jihočeský trh 1. března 2007, jeho celostátní distribuce byla zahájena 1. ledna 2008. Spotřebitelé si toto pivo velmi oblíbili, o čemž svědčí i fakt, že během necelých dvou let se ho prodalo 269 403 hl. Vzhledem k velké popularitě výčepního piva Pardál, byl v červnu 2009 na trh uveden Pardál Echt, díky kterému vstoupil Budějovický Budvar po mnoha letech do tržního segmentu tzv. „jedenáctek“.

Zdroj: Tisková zpráva Budějovického Budvaru


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI