Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Národní podnik dobývá nové trhy

Co se píše o pivovarech a pivu


Národní podnik dobývá nové trhy

[pátek, 2. říjen 2009]

Pivovar Budějovický Budvar, n. p., využil možnosti spoluúčasti podnikatelských subjektů v rámci prezentace České republiky na Všeobecné světové výstavě EXPO 2010 v Šanghaji a stal se Hlavním partnerem české účasti na EXPO 2010 a výhradním uživatelem statusu Oficiální pivo české expozice.

Pivo z Budějovického Budvaru tak bude jako jediné pivo k dispozici hostům v restauraci české expozice a v českém Meeting Roomu. Od naší účasti na EXPO očekáváme významnou propagaci našeho piva nejen v Číně, ale také v celé Asii. Asie je dnes jediným kontinentem, ve kterém se podle průzkumů trhu očekává dlouhodobý růst spotřeby piva. Považujeme ji za velmi perspektivní teritorium, říká Petr Samec, PR manažer Budějovického Budvaru.

V současnosti vyváží Budějovický Budvar pivo do osmi asijských států, například do Japonska, Koreje nebo Vietnamu. Do samotné Číny exportuje Budvar prémiový ležák od června 2008. Zahájení vývozu předcházel dlouholetý soudní spor o ochrannou známku, který Budějovický Budvar vyhrál po devíti letech na podzim 2006.

Přípravy pro zahájení exportu trvaly 18 měsíců. Kvůli jazykové a kulturní bariéře jsme dlouho hledali vhodného a seriózního importéra. Složité bylo i vyřízení potřebných certifi kátů a skutečnou lahůdkou bylo vytváření čínského ekvivalentu názvu naší značky. Museli jsme najít správný výraz - krátký a optimistický - který by vyhovoval místní mentalitě, říká Tomáš Bártů, exportní manažer pro Asii z Budějovického Budvaru. Protože běžný čínský zákazník nedokáže přečíst slova psaná latinkou, bylo nezbytné na etiketě uvést ekvivalent ochranné známky Budějovický Budvar . Výsledkem je čínský výraz (čte se Bai De Fu), který znamená Mít mnoho štěstí nebo Všichni mají mnoho štěstí .

Čínský ekvivalent ochranné známky Budějovického Budvaru dokonale koresponduje s myšlenkou tvůrců českého pavilonu, kteří chtějí návštěvníkům světové výstavy přinést 'kousek štěstí', sdělil Haló novinám Jiří F. Potužník, manažer marketinku a komunikace české účasti na výstavě EXPO 2010 v Šanghaji.

Zdroj: Haló noviny.cz


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI