Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Popovice uvítaly desetitisícího návštěvníka o 2,5 měsíce dříve než loni

Co se píše o pivovarech a pivu


Popovice uvítaly desetitisícího návštěvníka o 2,5 měsíce dříve než loni

[pondělí, 14. září 2009]

Nová prohlídková trasa láká do velkopopovického pivovaru více návštěvníků

Velkopopovický pivovar slaví úspěchy s novou prohlídkovou trasou s rozšířenými expozicemi historie a výrobního procesu.

Od jejího otevření na jaře 2009 přilákala větší množství návštěvníků než loni, a tak desetitisící návštěvník zavítal do pivovaru již v pátek 11. září, o mnoho týdnů dříve než v uplynulých letech. Návštěvnost pivovaru meziročně vzrostla o více než 30 %. Za celý rok 2009 se tedy opět očekává rekordní počet návštěvníků.

Foto

Od jara se tradiční česká značka Velkopopovický Kozel představuje ve svém rodišti neotřelou formou, návštěvníci procházejí novou prohlídkovou trasu bohatší o bezbariérové návštěvnické centrum a prodejnu suvenýrů. Součástí nové trasy je současná varna s expozicí dějin pivovaru i další části výroby, kde se hosté seznámí se současnými varními a výrobními postupy piva. Nová trasa tedy spojuje historii se současnou výrobou a tím už od svého otevření výrazně zvyšuje návštěvnost pivovaru. V roce 2007 přišel desetitisící návštěvník v prosinci, loni v listopadu a letos tato hranice padla už na začátku září.

V pátek 11. září 2009 prošel branou pivovaru letošní desetitisící návštěvník. Stal se jím Tibor Keresztesy, který přijel se skupinou z Maďarska. „Kozla piji rád i doma v Budapešti. Rozhodně ale zodpovědně, protože pracuji jako řidič autobusu MHD,“ usmíval se nadšeně oceněný. „Prohlídka pivovaru se nám všem moc líbila, jsem rád, že jsem se dostal do rodiště svého oblíbeného piva. Večer to ještě v Praze určitě zapijeme s ostatními. Samozřejmě Kozlem!“ dodal čestný host pivovaru, který má od pátku doživotní vstup do pivovaru ve Velkých Popovicích zdarma.

Oproti předchozím obdobím se výrazně zvýšil počet hostů z právě z Maďarska, Ruska a Velké Británie. „Zatímco v roce 2008 k nám přijelo 11 132 hostů, letos věříme v překonání hranice 13 000 návštěvníků. Pochvaly v návštěvní knize nás v tom jen utvrzují,“ říká Eva Kršňáková, vedoucí návštěvnického centra pivovaru Velké Popovice. Byl by to hezký dárek k blížícímu se 135. výročí první várky piva, kterou v Popovicích uvařili 15. prosince 1874.

Sezóna přitom ještě nekončí a v sobotu 19. září 2009 od 12:00 do 17:00 hodin proběhne v pivovaru tradiční DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ. Letos zavede exkurzní trasa návštěvníky do nově otevřených prostor, které netradičním a interaktivním způsobem představí klíčové etapy ve vývoji pivovaru a značky Velkopopovický Kozel. Zasloužená pozornost je také věnována podnikatelskému příběhu barona Ringhoffera a jeho rodiny, která výrazným způsobem tvořila a měnila příběh pivovaru i celého kraje. Dárek či suvenýr s pivní tématikou lze nyní pořídit v novém Kozlího obchodu.

Program Dne otevřených dveří 19. 9. 2009

12:00 - 17:00 Prohlídky pivovaru s odborným výkladem

9:00 - 15:00 Hokejový turnaj KOZEL CUP (zimní stadion Velké Popovice) s týmy:

Velké Popovice: Kozel tým, Premium tým, dále ODC Jihlava a Mars ČR

Zdroj: Tisková zpráva Plzeňského Prazdroje


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI