Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Jihlavské kulturní léto předčasně ukončily stížnosti obyvatel

Co se píše o pivovarech a pivu


Jihlavské kulturní léto předčasně ukončily stížnosti obyvatel

[čtvrtek, 10. září 2009]

Stížnosti obyvatel Jihlavy předčasně ukončily Jihlavské kulturní léto v místním pivovaru. Tam se měly až do konce září konat každý čtvrtek zdarma koncerty regionálních kapel.

Koncerty se na pivovarském dvoře konaly od začátku července a pro velký zájem se měly pokračovat až do konce září.

"Bohužel je pivovar blízko bytové zástavby. Obyvatelé to přes prázdniny tolerovali, ale s příchodem nového školního roku začalo na radnici chodit víc stížností. Jeden člověk poukazoval na to, že jeho dítě začalo chodit první rok do školy a nemůže kvůli hluku spát. Budeme to respektovat kvůli zachování dobrých vztahů, abychom příští léto mohli v koncertech pokračovat," uvedla Eva Vařejčková z jihlavského pivovaru Ježek.

Podotkla, že koncerty se konaly od 18 do 22 hodin, noční klid je přitom do konce září městem stanoven až do půlnoci. "Stanovený limit konce akce ve 22 hodin jsme o několik minut přetáhli jen asi ve dvou případech, kdy na to okamžitě městskou policii někdo upozornil," poznamenala Vařejčková, která přiznala, že stížnosti na hluk během léta byly. Pivovar ale pokutu za překročení hluku nedostal. "Všechno jsme měli povolené, samozřejmě hlukové limity jsou natolik nízké, že není problém naměřit nadlimitní hodnoty," řekla pořadatelka.

Koncerty pod širým nebem v rámci Jihlavského kulturního léta v pivovaru navštěvovalo v průměru kolem 300 lidí a během 11 večerů od července do začátku září se na nich představilo 22 regionálních kapel. Pivovar chce v nově vzniklé tradici pokračovat i příští rok, kdy oslaví 150 let od svého založení.

Zdroj: Vysočina Regiony.cz | Autor: Mediafax


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI