Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Thajský trh s pivem

Co se píše o pivovarech a pivu


Thajský trh s pivem

[pátek, 4. září 2009]

Nárůst místního thajského trhu s pivem byl v poslední dekádě povzbuzen zejména vstupem ThaiBev do místního pivovarnictví a uvedením značky Chang v roce 1990. Od té doby stále vzrůstá kapacita jeho produkce. Thajské pivovary se spoléhají na zvýšení svých marží a vzájemně bojují o podíl na trhu.

Nedůležitější skutečnosti na současném thajském trhu s pivem:

· Podle současných ekonomických ukazatelů pokračuje vývoj takovým způsobem, aby byl jednou ze společností získán lví podíl na trhu. Nyní je kontrolován dvěma největšími pivovary Boon Rawd a Thai Beverages.

· Nejvýznamnější značkou v uplynulé dekádě bylo pivo Heineken. Proto, aby ThaiBev obstál v konkurenci v tomto segmentu výroby nápojů, spustil v tomto roce výrobu značky Federbräu.

· Objem obchodovaného piva na thajském trhu se zvýšil na více než 20 milionů hektolitrů. Je realizován jak tuzemskými, tak dovozovými značkami, které vstoupily na tento trh.

V čele prodeje pivních značek je Leo (Boon Rawd), Chang a Archa (Thai Beverages), Singha (Boon Rawd) a na pátém místě Heineken. Deset nejprodávanějších značek zahrnuje téměř sto procent trhu s pivem v Thajsku.

Roční spotřeba na jednoho obyvatele činila vloni v Thajsku 89,3 litry nealkoholických nápojů, 39,2 l mléka a mléčných výrobků, 34,2 l piva, 12,7 l teplých nápojů, 0,1 l vína a 9,3 litrů lihovin.

Zdroj: Agronavigátor.cz | Autorka: Iva Hvízdalová


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI