Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Paní sládková otevírá pivní akademii

Co se píše o pivovarech a pivu


Paní sládková otevírá pivní akademii

[středa, 12. srpen 2009]

Na tradiční Slavnosti piva, prezentované jako Pivní akademie paní sládkové, se chystá rodinný pivovar v Chodové Plané. Slavnosti se uskuteční v sobotu 22. srpna od 10 hodin.

Od začátku slavností do 13 hodin budou pro návštěvníky odemčené pivovarské sklepy, zároveň bude možné se přihlásit na netradiční prohlídky pivovaru doplněné hranými scénkami ze života pivovarské chasy,“ informoval jednatel pivovaru Jiří Plevka.

Program v pivovarské zahradě začne ve 13 hodin a budou jej moderovat Adéla Gondíková s Radkem Nakládalem. O úvod se postarají Plzeňští heligonkáři, aby návštěvníky postupně připravili na slavnostní zahájení. „To plánujeme na půl třetí a provázet je bude čestná salva v podání četnictva Habersbirk,“ doplnil Plevka s tím, že četnictvo se v programu představí ještě jednou krátkým divadelním představením.

O hudební stránku pivní akademie se postarají postupně dechovka Chodovarka, plánská pop rocková skupina Erion, rocková legenda Turbo a večer uzavře skupina Rullete Music se svými hity z celého světa.

Odpoledne se také uskuteční soutěž Pivní rytíř Chodovaru, tombola a na večer je připraven ohňostroj,“ doplnil Jiří Plevka.

Do Chodové Plané nemusejí zájemci o Slavnosti piva cestovat vlastní dopravou, mohou je tam dovézt speciální historický autobus z Plzně, nebo speciální pivní motorový vlak. Ten vyjede z Karlových Varů.

Historický autobus vyjede z Plzně v 9.30 hodin a stavět bude také ve Stříbře (v 10.10 hodin), v Černošíně (10.30 hodin), v Plané u hornického muzea (10.45). Na zpáteční cestu se vydá z Chodové Plané po ohňostroji, tedy ve 22.20 hodin.

Dopoledne také vyjede speciální pivní motorový vlak z Karlových Varů do Mariánských Lázní. Z Varů je odjezd v 10 hodin, vlak staví v Bečově, Teplé a přijede do Mariánských Lázní. Vzhledem k výluce, která je kvůli modernizaci železniční trati, budou cestující následně přepraveni z Mariánských Lázní do Chodové Plané historickým autobusem. Ten vyjíždí z Mariánských Lázní v 11.50 hodin. Na zpáteční cestu odveze autobus cestující do Mariánských Lázní ve 21 hodin. Dále budou pokračovat znovu speciálním vlakem.

Zdroj: Tachovský deník.cz | Autor: Jiří Kohout


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI