Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Skoty učili pít pivo s pěnou

Co se píše o pivovarech a pivu


Skoty učili pít pivo s pěnou

[pátek, 7. srpen 2009]

Šéfové skotského prvoligového týmu FC Aberdeen, hrající Evropskou ligu, zavítali před utkáním se Sigmou Olomouc do litovelského pivovaru.

Delegaci skotského a olomouckého klubu přivítal ředitel litovelského pivovaru Miroslav Koutek slovy: "Kdo si při návštěvě Skotska neprohlédl výrobnu whisky, jako by ve Skotsku ani nebyl, a to platí obráceně i o návštěvě ČR, kde musíte navštívit pivovar."

Tradice obou výrob je hrdostí každé země. Obě výroby jsou si přitom podobné alespoň v první fázi. Z ječmene se musí vyrobit slad a podobné je i zpracování ve varně. Ředitel pivovaru učil skotskou delegaci nejen vařit pivo, ale také pravé klasicky vařené české pivo pít. Jak je známo, skotská a anglická piva moc pěny nemají, a tak když před Skoty postavili litovelské pivo s nádhernými vysokými a hustými čepicemi pěny, pánové nevěděli, jak se k pivu přes tyto čepice prokousat.

"Museli jsme jim ukázat, jak pořádně nahnout sklenici, aby pivo pod bohatou a dlouho trvající pěnou proteklo až do úst. Byl to takový nečekaný a úsměvný moment," popisuje Miroslav Koutek.

Skotové pak postupně ochutnali klasicky vařené litovelské pivo od světlého piva přes černé až po Maestro - pivo s lavinovitým efektem, které jim velmi chutnalo. Skotští šéfové ligového FC Aberdeen také ocenili vysokou úroveň budov a technologického zařízení pivovaru včetně čistoty a parkové úpravy.

Návštěva pivovaru tak dokreslila pozitivní dojmy Skotů z města Olomouce a sportovního areálu klubu SK Sigma Olomouc a udělala příjemnou společenskou tečku za návštěvou Skotů v České republice.

Zdroj: Regiony24.cz | Autor: Miroslav Slaný

[Litovel] 19:17 [permalink] [reaguj]


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Gorky

pátek, 7. srpen 2009
20:36

Gorky

no panove asi nevychazeli z udivu:) nejdriv z Maestra a pak z dalsiho vyklepu od Sigmy:-D z noveho Maestra jsem jsem cumel i ja ...ta lavina je nadherna


napsal(a): Gorky [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI