Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Budvar dal gól Budweiseru

Co se píše o pivovarech a pivu


Budvar dal gól Budweiseru

[neděle, 12. únor 2006]

Až za čtyři měsíce začne v Německu fotbalové mistrovství světa, jeden z jeho hlavních sponzorů, americký pivovar Anheuser-Busch, při něm nebude moci nasadit svou hlavní značku Budweiser.

V Německu na ni totiž má již od šedesátých let exkluzivitu český pivovar Budějovický Budvar.

Američané sice český podnik požádali o propůjčení ochranné známky, ale neuspěli.

"Zamítli jsme to. Nechceme oslabovat konečná soudní rozhodnutí, která nám známku v zemi definitivně přiřkla už v šedesátých letech," říká Jiří Boček, šéf Budvaru. Německo je pro budějovický pivovar nejúspěšnějším zahraničním trhem, v posledních letech na něm prodává zhruba dvě stě tisíc hektolitrů ležáku pod značkou Budweiser Budvar.

Americký pivovar při fotbalovém šampionátu nasadí jen značku Anheuser-Busch Bud.

"To bude naše jediná značka k dostání na mistrovství světa," potvrdil Tony Ponturo, viceprezident pro sportovní marketing Anheuser-Busch. Věří, že neúspěch jednání s Budvarem jeho firmu nepoškodí. "Jde o nejsledovanější sportovní akci roku, a to je skvělá příležitost, jak můžeme získat milióny dospělých konzumentů piva," tvrdí Ponturo.

Pivovar Anheuser-Busch je jedním z patnácti oficiálních partnerů mistrovství světa už od roku 1986.

To mu umožňuje používat oficiální značku šampionátu a exkluzívně čepovat pivo na stadiónech a v jejich nejbližším okolí.

Ve velké části německých restaurací se ale bude točit budějovické pivo. Například v Berlíně ho prodává i lahůdkářství prestižního obchodního domu KaDeWe.

Podle Manfreda Krolla z berlínského velkoobchodu Kamphenkel, který má Budvar také v nabídce, udělal český pivovar dobře, že se s Američany nedohodl: "Je to pivní specialita. Proto je i mnoho restaurací, které ho zde čepují." (iHNed)


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI