Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Brodský Rebel láme rekordy

Co se píše o pivovarech a pivu


Brodský Rebel láme rekordy

[úterý, 4. srpen 2009]

Rekordní prodej piva zaznamenali v červenci v Měšťanském pivovaru Havlíčkův Brod, prodej dosáhl pětiletého maxima, narůstá i počet restaurací, kde se brodské pivo pije.

Pozitivní roli hrálo bezesporu i počasí, ale hlavním důvodem nejlepšího výsledku za posledních pět let je nárůst nových zákazníků v desítkách procent. V porovnání s loňským rokem mámeo devadesát hospod více. Vedle úspěšné práce obchodních zástupců se objevuje stále více případů, kdy nás kontaktuje hospodský, že by chtěl točit pivo Rebel ve svém podniku,“ vysvětluje Jiří Hušek, ředitel Měšťanského pivovaru Havlíčkův Brod, a. s.

V Brodě si vyrábějí slad ve vlastní sladovně, která byla obnovena na sklonku minulého roku. Navíc odebírají ječměn od pěstitelů z regionu. „Z letošní sklizně už máme u zemědělců Vysočiny dohodnuty dodávky přesahující 1700 tun sladovnického ječmene, který patří tradičně k těm nejkvalitnějším,“ dodává Jiří Hušek s tím, že spolupráce s pěstiteli z Vysočiny byla jedním z důvodů, proč brodský pivovar získal ochranné označení Vysočina – regionální produkt.

Přestože osmdesát procent produkce brodského pivovaru končí na Vysočině, zájem o pivo Rebel je podle slov Jiřího Huška v poslední době i na Kutnohorsku, kde nedávno skončil pivovar v Kutné Hoře, ale také Královéhradecku a Pardubicku.

Zdroj: Vysočina-news.cz | Autor: Ondřej Rázl


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI