Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Budvar začal vozit pivo do Spojených arabských emirátů

Co se píše o pivovarech a pivu


Budvar začal vozit pivo do Spojených arabských emirátů

[čtvrtek, 30. červenec 2009]

Budějovický Budvar poslal do Dubaje 105 hektolitrů světlého ležáku. Jde o jeho první zásilku do Spojených arabských emirátů.

Budějovický Budvar expanduje na nové trhy. České pivo tak zamířilo na Arabský poloostrov. Budvar se tu bude prodávat především v luxusních restauracích a pětihvězdičkových hotelích.

"Trh Spojených arabských emirátů považujeme za velmi perspektivní. Existuje tam stabilní prostředí, které je relativně tolerantní ke konzumaci alkoholu a především dynamicky rostoucí skupina solventních zákazníků – tedy turistů. Jen v samotném Dubaji se má počet turistů během tří let zvýšit trojnásobně a podobně se zvýší i počet restaurací,“ řekl Jiří Pokorný, exportní manažer Budějovického Budvaru pro Blízký Východ.

Cena za láhev světlého ležáku o objemu 0,33 litru se bude pohybovat kolem 26 až 36 dirhamů, což je v přepočtu zhruba 150 až 180 korun.

Téměř polovina produkce Budvaru je vyvážena do více než 50 zemích všech světadílů. V roce 2008 zvýšil Budějovický Budvar výstav piva meziročně o 4,5 procenta a dosáhl objemu 1 312 580 hektolitrů.

Hrubý zisk pivovaru se v roce 2007 meziročně zvýšil o 13 procent na celkových 302 milionů korun. Od roku 1991 investoval Budějovický Budvar do své modernizace a rozvoje asi 3,5 miliardy korun.

Zdroj: TN.cz


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Kendy

čtvrtek, 30. červenec 2009
11:15

Budvarský ležák vždy patřil ve světě k těm dražším. Takže směr "via Dubay" ani nepřekvapuje. Tak ať si ho šejkové užijí. Třeba pak přijedou i do Čech :)


napsal(a): Kendy [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI