Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Šampionát měl premiéru

Co se píše o pivovarech a pivu


Šampionát měl premiéru

[neděle, 21. červen 2009]

Tým domácího pivovaru svoje loňské prvenství v Mistrovství Evropy v koulení dřevěných pivních sudů neobhájil.

Vítězem sobotního závodu, který se poprvé běžel jako Mistrovství světa, se stala dvojice Pivního klubu. Premiérového Mistrovství světa se v areálu chodovoplánského pivovaru zúčastnily týmy z Česka, Německa, Velké Británie, Litvy a Ruska.

„Myslím, že se nám Mistrovství světa povedlo. Přálo nám počasí a přišlo také dost lidí, jsem spokojený,“ vyjádřil se po finálovém běhu jednatel pivovaru Jiří Plevka. Méně spokojen byl ale s umístěním týmu Chodovaru. „Loni jsme vyhráli, letos až třetí, tak nemůžu být spokojen,“ usmíval se. „Ale vážně, i třetí místo je úspěch, pořád ještě je to bedna,“ dodal.

Soutěž tradičně zahájil závod osobností s obřími sudy, které po zkrácené trati kouleli starostové Chodové Plané Jan Volný a partnerského Störnsteinu Boris Damzog. Úspěšnější byl chodovoplánský starosta. „Nijak jsem netrénoval,“ řekl nám Jan Volný, který závod absolvoval ve stylovém selském kostýmu.

Ve startovním poli letošního světového šampionátu se představilo několik nováčků. Mezi nimi dvě dvojice hudebního festivalu Plánský koupák. „Chtěli jsme to zkusit. V pátek jsme trénovali a rozhodně to není jednoduché, udržet sud ve směru,“ popsal svoji zkušenost Jiří Fejt mladší. Týmu Plánského koupáku jen o zlomek unikl postup do finále.

Třináctý ročník závodů v koulení pivních sudů, který byl poprvé evidován jako světové mistrovství, přinesl několik novinek. „Změnili jsme hlavně startování. Pokynem pro týmy, aby vyrazily na trať, je cvaknutí pivního uzávěru,“ vysvětlil dlouholetý startér závodu Josef Balvín.

Mistry světa se tedy stali borci z Pivního klubu, na druhém místě skončili trojnásobní vítězové tohoto závodu, tým Hospody Pod kaštany z Křelovic a na třetím Chodovar. Nejlepšími zahraničními účastníky byla německo britská dvojice na čtvrtém místě. Mezi smíšenými dvojicemi byla nejlepší Hospoda Pod kaštany.

Zdroj: Tachovský deník.cz | Autor: Jiří Kohout


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI