Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Řeka Vltava byla zvolena pátým divem jižních Čech

Co se píše o pivovarech a pivu


Řeka Vltava byla zvolena pátým divem jižních Čech

[pátek, 12. květen 2006]

V anketě “7 divů jižních Čech“, kterou organizuje pivovar Budějovický Budvar, n.p. ve spolupráci s rozhlasovými stanicemi Radio Faktor, Eldorádio a Radio Gold, lidé poprvé vybírali z přírodního bohatství kraje.

České Budějovice, 19. května 2006 – Pátým divem jižních Čech se dnes stala řeka Vltava. Nejdelší vodní tok na území republiky si Jihočeši zvolili v pátém kole hlasování o „7 divů jižních Čech“, v kterém se od 17. května rozhodovalo v kategorii „Vodácká řeka“. V následujícím kole ankety, kterou pořádá Budějovický Budvar, n.p., si obyvatelé kraje, proslulého množstvím umělých i přírodních vodních ploch, zvolí svůj nejobdivuhodnější rybník.

Jednu z nejnavštěvovanějších českých řek upřednostnili Jihočeši v hlasování před dalšími, vodáky oblíbenými toky, řekami Lužnicí a Otavou. Výsledek ankety o jihočeský div v kategorii „Vodácká řeka“ potěšil také známého budějovického rodáka, herce a moderátora Tomáše Krejčíře. „Vltava je moje zamilovaná řeka. Nejraději mám první etapu k Soumarskému mostu, kde se nesmí vystupovat na břeh a člověk si při té cestě uvědomí, že žije na planetě Zemi a vnímá sám sebe jakou součást přírody,“ uvedl k hlasování Tomáš Krejčíř. Slavný hokejista Jaroslav Pouzar by ale volil jinak: „Když jsem byl mladší, často jsem jezdil na Lužnici a od té doby ji považuji za naši nejkrásnější řeku.“

O krásách jihočeského regionu lidé rozhodují už od 22. března. V prvním kole Jihočeši zvolili divem v kategorii „Náměstí“ českobudějovické náměstí Přemysla Otakara II. V následujících hlasováních se hned dvakrát projevila podmanivost Českého Krumlova. Historické město bylo zvoleno jihočeským divem v kategorii „Město nebo obec“ a současně je také místem, kde se nachází další jihočeský div z kategorie „Technická zajímavost“ – otáčivé hlediště. Minulý týden byl jihočeským divem zvolen i zámek Hluboká nad Vltavou.

Další tři kola ankety jsou zaměřena na přírodní krásy jihočeského regionu. V dnes ukončeném hlasování lidé zvolili jihočeský div v kategorii „Vodácká řeka“. Nejzajímavější vodní plochu v kategorii „Rybník“ si budou moci lidé zvolit už v příštím kole hlasování, která začíná 24. května. Nakonec lidé rozhodnou o jihočeském divu v kategorii „Přírodní úkaz“.

Vyjádřit svůj názor v anketě mohou lidé přímo na internetových stránkách Budějovického Budvaru - www.budvar.tv, kde vyplní jednoduchý elektronický formulář. Soutěžící mohou hlasovat i na webových stránkách Rádia Faktor, Eldoradia a Rádia Gold nebo prostřednictvím textových zpráv. Po každém kole hlasování je vždy vylosován výherce, který obdrží finanční odměnu ve výši 7 000 Kč a 7 kartónů výčepního piva Budějovický Budvar.

Všech 7 divů jižních Čech bude slavnostně vyhlášeno 10. června během zábavného odpoledne na českobudějovickém náměstí Přemysla Otakara II. Mimo jiné tam zástupcům jihočeských divů budou předány oficiální certifikáty. Akce určená pro všechny Jihočechy nabídne bohatý program pro celé rodiny. Podrobnosti o projektu „7 divů jižních Čech“ najdete na internetových stránkách http://www.budvar.tv/7divu.


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI