Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Pivovar přivítal starosty Vyškovska

Co se píše o pivovarech a pivu


Pivovar přivítal starosty Vyškovska

[středa, 17. červen 2009]

Ve dnech 9. a 12. června 2009 uspořádal vyškovský pivovar setkání vedení společnosti se starosty a místostarosty měst a obcí na Vyškovsku

Vyškovský pivovar se v současné době snaží o další posílení postavení značky Vyškovské pivo na trhu a o rozšiřování distribuční sítě. Jednou z akcí, která má pomoci šíření dobrého jména značky Vyškovské pivo, byla exkurze do pivovaru, na kterou přijalo pozvání 21 zástupců měst a obcí Vyškovska.

Foto

V úterý navštívili pivovar představitelé vyškovské radnice, v čele se starostou a oběma místostarosty. Zástupci města se seznámili s provozem pivovaru, i s plány managementu na jeho další rozvoj. Rovněž proběhla diskuse o možnostech spolupráce města s pivovarem, jehož tradice je s městem velmi úzce spjata již čtvrté století. Součástí návštěvy byla i ochutnávka produkce pivovaru.

Využili jsme pozvání pana ředitele, abychom také ochutnali pivo přímo z tanku ve sklepě, což je samo o sobě zajímavý zážitek. Pivo bylo velmi kvalitní a dobré, určitě je možné jej doporučit všem konzumentům,“ řekl starosta Vyškova Petr Hájek

V pátek byla pro představitele měst a obcí Vyškovska připravena prohlídka pivovaru v doprovodu ředitele vyškovského pivovaru Ing. Davida Kaprála, MBA a sládka Dušana Táborského, který přítomné seznámil s tradičním způsobem vaření piva.

Foto

Akce, která byla přijata starosty veskrze pozitivně, byla zakončena diskusí managementu společnosti se starosty o možnostech regionální spolupráce a posezením nad Vyškovským pivem v pivovarské pivnici.

Hlavním cílem akce bylo prostřednictvím starostů obcí a měst informovat veřejnost o probíhající stabilizaci pivovaru a jeho dalším rozvoji.

Vyškovský pivovar má v regionu dlouholetou tradici, pivo vaří bezmála 330 let. Proto je důležité si tento skvost regionu zachovat. Jedinou cestou jak toho dosáhnout v malém regionálním pivovaru je udržet si silnou pozici v okruhu do 60km od Vyškova“ uvedl ředitel pivovaru.

Zástupci obcí měli při své návštěvě pivovaru rovněž možnost Vyškovské pivo ochutnat a to přímo v ležáckých sklepích. Chuť piva vařeného tradičními postupy hodnotili velmi pozitivně.

Dveře pivovaru Vy škov jsou otevřeny i pro veřejnost. Exkurze včetně ochutnávky piva je možná po předchozí domluvě. Více informací na .

Zdroj: Tisková zpráva Pivovaru Vyškov


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI