Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Starobrno, poprvé ale už jako krušovické

Co se píše o pivovarech a pivu


Starobrno, poprvé ale už jako krušovické

[úterý, 2. červen 2009]

Pivo Starobrno se oficiálně stává produktem Královského pivovaru Krušovice. Skupina Heineken, jejíž součástí oba pivovary jsou, bere brněnskému pivovaru právní samostatnost. Termín spojení již dříve oznámila k dnešnímu dni.

Pivo Starobrno tak už nebude mít svou „vlastní“ firmu, byť nadále bude vznikat ve starých prostorách na Mendlově náměstí v Brně podle stejných receptur a v rukou stejných lidí.

Samostatnost akciové společnosti Starobrno padla za oběť zjednodušení vlastnické struktury koncernu Heineken v České republice. Krušovický pivovar byl stoprocentním majitelem Starobrna, což byl jeden z důvodů rozhodnutí. Ke sloučení pivovary nepotřebovaly ani vyjádření antimonopolního úřadu, protože jde o změnu struktur majetku téhož vlastníka.

Nizozemská skupina Heineken ovládla brněnský pivovar přibližně před pěti lety, Krušovice před dvěma. Kromě nich drží i skupinu Drinks Union, která zastřešuje pivovary v Krásném a Velkém Březně, v Lounech a Kutné Hoře. Těch se fúze netýká. Heineken se celkovým výstavem piva řadí na třetí místo mezi tuzemskými výrobci – loni podle dostupných informací dodal na trh celkem 2,8 milionu hektolitrů piva, což tvoří přibližně dvanáct procent tuzemského trhu s tímto nápojem.

Zdroj: Lidovky.cz

[Heineken] 08:00 [permalink] [reaguj]


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI