Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Mistrovství světa v ochutnávání piva

Co se píše o pivovarech a pivu


Mistrovství světa v ochutnávání piva

[pondělí, 1. červen 2009]

Od 17. do 19. dubna 2009 se v AllgauSternHotelu v Sonthofenu poprvé uskutečnilo setkání nejlepších ze všech pivních someliérů. K tomuto prvnímu světovému mistrovství someliérů piva bylo přizváno 48 odborníků, mezi nimiž bylo pět žen, z Německa, Rakouska, Itálie, Česka, Belgie a Austrálie.

Jako pořadatel byla za tuto akci odpovědná Doements Academie a Svaz diplomovaných someliérů piva. Během posledních let tyto instituce sdružovaly více než 250 someliérů. Uspořádání akce bylo sponzorováno skupinou Barth-Haas- Group, Bavorským pivovarským svazem, Německým pivovarnickým svazem, sdružením „Nezávislých pivovarníků“, Svazem pivovarů Rakouska, firmou Sahm, stejně tak jako sladovnou Weyermann®.

Souběžně se vedle soutěže konal workshop pro novináře.

Účastníci měli nejdříve v písemném testu prokázat své vědomosti z oblasti znalostí piva, od stébla až po sklenici, což sloužilo jako důkaz odbornosti. Nakonec se přistoupilo k rozpoznávání deseti různých odstínů chuti a také k identifikaci deseti rozdílných stylů piva. V tomto okruhu vypovídali mnozí účastníci o tom, jak hodnotili a poznávali v první řadě typy světlých spodně kvašených piv z exportu přes Leichtbier, Plzeňský Prazdroj, Jever, Mailbock. Značky Clausthaler, Kölsch a Alt, stejně jako Schwarzbier a Kristallweizen završily hodnotící program.

Zdroj: Agronavigátor.cz | Autor: Iva Hvízdalová


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI