Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Postřižinský expres vyráží v sobotu do Posázaví

Co se píše o pivovarech a pivu


Postřižinský expres vyráží v sobotu do Posázaví

[čtvrtek, 28. květen 2009]

Na celodenní výlet vyrazí v sobotu ráno Postřižinský expres. Jak už název celé akce napovídá, účastníci zájezdu se ve vlaku po celý den rozhodně nebudou nudit.

Speciální vlak tentokrát vyráží do Posázaví. „Trasa je trochu členitější, proto soupravu potáhne silnější a rychlejší lokomotiva,“ řekl ředitel nymburského pivovaru Pavel Benák.

Pro ty, kteří o této tradici slyší poprvé, tak bylo v předchozí větě odhaleno další tajemství. Pakliže o výletu mluví ředitel pivovaru, je jasné, kdo akci pořádá a co se bude převážně během jízdy konzumovat. K dispozici bude postřižinské pivo, pro ty mladší pak nealkoholické nápoje.

Vlak vyráží z nymburského hlavního nádraží pět minut po osmé ranní. Přes Poděbrady, Velký Osek, Kolín a Uhlířské Janovice dorazí před půl dvanáctou do Ledečka, kde bude polední pauza.

Přestávky na jídlo, pití a další kulturní program vyplní jako tradičně pozvaní muzikanti. Letos to bude kapela Třehusk hrající staročeské písně už řadu let.

Odpolední trasa počítá se zastávkami v Kácově, Zruči nad Sázavou, Zbraslavicích, Malešově a Kutné Hoře. Přes Kolín pak parní vlak dorazí zpátky do Nymburka kolem tři čtvrtě na šest.

Jízdenky na Postřižinský expres jsou k mání v pokladnách na obou nymburských nádražích. Případně si je zájemci mohou koupit přímo v pivovaru. Dospělí za jízdenku zaplatí 150 korun, děti do 15 let pak rovnou stovku. Počet jízdenek je pochopitelně omezen kapacitou vlaku.

Předpověď počasí je na sobotu poměrně slušná. Nebude sice žádné vedro, ale teplota by se mohla přiblížit dvaceti stupňům. A hlavně: na rozdíl od některých minulých ročníků nemá pršet.

Aktivity pivovaru na začátku léta touto jízdou zdaleka nekončí. Už třetí červnový víkend mohou milovníci piva zajít rovnou na nádvoří pivovaru, kde se koná tradiční Pivovarský den se spoustou překvapení.

Zdroj: Nymburský deník.cz | Autor: Miroslav S. Jilemnický


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI