Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Tmavé pivo z Kutné Hory je už minulostí

Co se píše o pivovarech a pivu


Tmavé pivo z Kutné Hory je už minulostí

[čtvrtek, 21. květen 2009]

Marně se ptají již několik dní po tmavém kutnohorském pivu zákazníci v obchodech i restauracích na Kutnohorsku. Důvod, proč jejich přání zůstává nevyslyšeno, je jednoduchý: Městský pivovar, kde vaří společnost Drinks Union, totiž přestala tento výrobek produkovat. Zájem o „Dačický tmavý výčepní“, jak zní přesný název nápoje, byl údajně příliš úzký.

Při přehodnocení portfolia pivních značek ve skupině Heineken Česká republika se ukázalo, že prodeje značky Dačický tmavý výčepní jsou velmi malé. Jde pouze o zájem zákazníků v malém regionu,“ uvedl Josef Vejlupek ze společnosti Drinks Union, a dodal: „Skupina Heineken Česká republika má vedle toho ve svém portfoliu značky Krušovice černé a Březňák tmavý výčepní, jejichž prodej je mnohonásobně vyšší, a které jsou také úspěšně vyváženy do mnoha zemí.

Zákazníkům tak mají co vysvětlovat například v kutnohorské staročeské restauraci Dačický. „Po tmavém Dačickém se ptají hlavně cizinci. Mají zájem ochutnat místní pivo a jsou rádi, když jim dáme na výběr mezi světlým a tmavým,“ řekla spolumajitelka podniku Jitka Ciklerová s tím, že zájem o tento druh piva snad nejvíc projevují ruští turisté. Zájem o kutnohorské černé pivo se zmíněná restaurace snaží alespoň částečně pokrýt tmavým mokem značky Primátor, vyráběným v Náchodě.

Zákazníci sáhnou po jiném tmavém

Lidé se po tmavém Dačickém ptají, byli na něj zvyklí. Většinou jim ale dám na výběr z jiných černých piv, které máme na skladě, a oni si vyberou,“ konstatoval odpovědný vedoucí takzvané pivovarské prodejny na Jungmannově náměstí v Kutné Hoře Vladimír Zlata.

Zdroj: Kutnohorský deník.cz


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Trhac

čtvrtek, 21. květen 2009
13:33

Trhac

No to sou opravdu bez prominutí takový zmrdi...sotva sem ho stihl trochu ochutnat a zrovna mi přišel dost fajn...jenže prasatům z heinekenu to holt těžko může někdo vysvětlovat...nejradši by prodávali jen tu svojí "hvězdnou" sračku....zachvíly budou vyrábet z portfolia DU tak možná zlatopramen v petkách....
Mimochodem nevíte někdo, jak je to teda s vlastnictvím toho pivovaru v KH? Maj to jen v nájmu, nebo už je jejich úplně?:-(


ICQ: 276990904

napsal(a): Trhac [Odpovědět]

Weetek

čtvrtek, 21. květen 2009
11:59

Weetek

Bravo, tohle přímo "miluju", hlavně ty slovní obraty jako "racionalizace portfolia"... Je celkem evidentní, že racionalizace časem čeká i samotný kutnohorský pivovar. Ten šplecht o tom, že přece heineken vaří i jiná černá piva, to je skutečně výsměch. Jak je to sprosté, argumentovat, že se málo prodává něco, co se téměř nenabízí a místo toho se hrne hnusný mainstreamový produkt! Je mi z Heinekenu a jeho chvoání opět na blití a jen se třesu, aby v jeho rukou neskončily další pivovary v Čechách a na Moravě.


napsal(a): Weetek [Odpovědět]

Adsense

14. květen 2024
09:33


posted by: Inzerce

Slávista

čtvrtek, 21. květen 2009
10:18

Slávista

No, skvělý! Kutnohorské tmavé výčepní bylo mezi našimi pivy této kategorie špička. Že Heinekeni mají ve svém portfoliu i Krušovice tmavé, to je fajn - a že chuť tohoto patoku je jen odvarem tmavého Dáči? ( Tm. Březňák jsem dlouho nepil, tak ho nesoudím ). Málo se prodávalo? No, minimálně ve zmíněné restauraci Dačický šel na dračku. A ještě nedávno jej zaváželi i k nám na Chrudimsko do sítě Coop. Tak jaký úzký záběr? To, že jej postupně z této sítě stáhli a nahradili světlým výčepním Březňákem ( který se rozhodně nekupuje víc ) bylo asi těžko dáno požadavky zákazníků. Prostě - v "racionalizaci" výroby ve skupině Rudých Hvězdářů je Kutná Hora už na řadě. Tmavým to začalo, pokračovat to bude Lorcem... Nakonec budeme pít Dáču z Krušovic, pokud vůbec. A koho z Heinekenů zajímá, že to spoustě lidí hýbe žlučí a dští na ně oheň a síru? Vždyť blbým Čecháčkům můžeme nasrat ( sorry za výraz ) prakticky cokoliv, hlavně, ať to moc nestojí, ne?


napsal(a): Slávista [Odpovědět]

Roman Musílek

čtvrtek, 21. květen 2009
08:37

To jsou ale vážně kokoti. Bodejť by se prodávalo, když v točené formě byl v KH pouze ve 2 podnicích, co já vím. Lahváč se dal koupit v pivovarské prodejně a pouze v jednom supermarketu. Většina lidí o černém pivu z KH sotva věděla. Vždycky jsem byl přesvědčen, že KH pivovar svoje produkty prostě prosadit neumí, přestože je jejich černé pivo dlouhodobě oceňované a teď se to potvrzuje. Drinks Union - ten na jeden konkrétní regionální produkt kašlal a to se nám sem ještě snažil nasáčkovat Zlatopramen, jenže on tu kyselou močůvku nikdo nepil, tak to s ním u nás zabalili. Heineken ten to pošle do řiti kompletně. Ono se zas není čemu divit. KH pivo je v KH zavrhované, většina lidí chlemtá Géčko nebo Zlatý Bažant, který se nám tu v poslední době usadil. Lorec 14 se vařil jen svátečně, občas na vánoce, točený ho mívali v restauraci Dačický, ale to bylo opravdu štěstí se k tomu tehdá dostat. Tam teď máme točenou pšenici z Náchoda, aspoň nějaká náhrada ...


napsal(a): Roman Musílek [Odpovědět]

Malakin

čtvrtek, 21. květen 2009
08:13

Malakin

Smutná zpráva. Co bude asi následovat příště? Že by skončili se 14kou Lorcem? A jak to bude s tmavým Jarošovem? Bude snad vařen ve Velkém Březně způsobem jedno a totéž pivo = dvě a více značek = německému zákazníkovi nezáleží na obsahu, ale jen na značce?


ICQ: 321224013

napsal(a): Malakin [Odpovědět]

Dwarf

čtvrtek, 21. květen 2009
08:42

Dwarf

to Malakin: s Jarošovem bych si hlavu nelámal, zvlášť ho určitě nedělali ani dotěeď (prostě jen jiné etikety na stejné pivo), ale tm. Dáči je opravdu škoda... ale co čekat od megakolosu :(


ICQ: 131508397

napsal(a): Dwarf [Odpovědět]

jiri.kana

čtvrtek, 21. květen 2009
08:47

jiri.kana

to Malakin: Byl by to jen návrat k původnímu stavu (pokud za původní stav nepovažujeme vaření Jarošova v Jarošově...).


napsal(a): jiri.kana [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI