Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Pivovar Černá Hora otevře v Číně první degustační prodejnu

Co se píše o pivovarech a pivu


Pivovar Černá Hora otevře v Číně první degustační prodejnu

[sobota, 16. květen 2009]

První svoji degustační prodejnu s posezením pro 30 lidí během příštího týdne slavnostně otevře v čínském městě Tchien-ťin (Tianjin) pivovar Černá Hora. V pátek o tom agenturu Mediafax informoval majitel pivovaru Jiří Fusek.

Pivovar začal své produkty vyvážet do Číny v lednu 2009, tehdy tam putovaly první dva kontejnery s pivem z Blanenska. „Prodejnou s degustační částí chceme jednoznačně podpořit náš vývoz do Číny, do konce roku bychom tam chtěli exportovat zhruba 3500 hektolitrů piva,“ uvedl Fusek.

Číňané mají podle něj zájem především o pivní speciály, přes hamburský přístav, kde se kontejnery naloďují, tam poputuje např. speciálně řezané pivo Black Hill nebo světlé pivo s přídavkem medu Kvasar. Stojí ovšem více než v Česku, za láhev černohorského piva Číňané vydají v přepočtu i 250 Kč. „O export do Číny jsme se snažili asi dva roky, nyní tam odplouvají naše kontejnery s pivem pravidelně každých čtrnáct dní,“ dodal Fusek.

Černohorský pivovar patří s jednoprocentním podílem na českém trhu k největším z malých pivovarů v zemi. V roce 2008 uvařil 162 tisíc hektolitrů piva, což je zhruba stejně jako o rok dříve, obrat ale zvedl o 10,4 procenta na 253,5 milionu korun. Zhruba desetina jeho produkce je určena na export. Mezi největší odbytiště černohorského piva patří Slovensko, Černá Hora, Chorvatsko, Itálie, Gruzie, Německo, Lotyško nebo Estonsko.

Zdroj: Mediafax.cz | Autor: Libor Popela


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI