Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Oslava 1. máje? Na kole i na pivovarském komínu

Co se píše o pivovarech a pivu


Oslava 1. máje? Na kole i na pivovarském komínu

[úterý, 28. duben 2009]

Novodobou prvomájovou oslavu spojenou s možností netradičního výstupu na vrchol pivovarského komína připravil na sobotu černohorský pivovar.

Na jeho nádvoří vyrazí i rekordman na vysokém kole Josef Zimovčák. Zájemci s ním mohou vyrazit z Brna po stezce Petra Bezruče. „Očekáváme, že na cyklistický nezávod dorazí až dvě stě cyklistů, je to už tradiční akce, Pepa Zimovčák ji navíc spojí s promo akcí ke svému výjezdu do Bruselu,“ uvedl Hubert Adámek z pivovaru s tím, že každý cyklista dostane i novinku letošního léta - pampeliškovou limonádu, kterou bude pivovar křtít.

Odpolední Pivní máj, na němž vystoupí třeba Děda Mládek Illegal Band, Zdeněk Izer, Peter Nagy, v plné sestavě ale také skupina All X, okoření i nadšenci, kteří zdolávají komíny. Na 27 metrů vysoký komín pivovaru doprovodí i příchozí.

Na výstup je připravených více než dvacet lidí ze svazu českých komínářů. Na komín vezmeme i zájemce z řad příchozích. Budeme je jistit na laně, musí ale počítat s tím, že se možná ušpiní. Dostat by se mělo asi na dvacet lidí,“ uvedl Tůva Bívod z brněnské sekce komínářů. Výstup bude pro zájemce o foto ve stylu Stréce Pepina z filmu Postřižiny na komíně dokumentovat i fotograf.

* Pivní máj program oslav 10:30 - vlakové nádraží v Brně-Řečkovicích, cyklistický nezávod Ve stopě Petra Bezruče. Povede jej rekordman na vysokém kole Josef Zimovčák. 14:00 - zahájení akce, nádvoří pivovaru v Černé Hoře 14:20 - Děda Mládek Illegal Band 15:30 - přehlídka historických kol 16:00 - vyhlášení soutěže o nejkurióznější kolo a jízdu 16:15 - Zdeněk Izer a jeho show 17:10 - přivítání účastnic extrémistického běhu „Mamky běží z Černé hory do Černé Hory“ 17:20 - křest nových výrobků pivovaru 17:45 - koncert skupiny All X 19:00 - Petr Nagy a skupina Indigo Odpoledne mohou zájemci za pomoci komínářů vylézt na pivovarský komín a nechat se tam vyfotit. Připraveny jsou exkurze,ochutnávky i soutěže, běh na gumě, poznávání různých druhů piva a limonád pro děti. Vstupné je 50Kč, děti do 140 centimetrů mají vstup zdarma.

Zdroj: Zprávy iDnes.cz


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI