Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Děti budou v pivovaru skotačit na novém hřišti

Co se píše o pivovarech a pivu


Děti budou v pivovaru skotačit na novém hřišti

[pátek, 24. duben 2009]

Na pivovarské zahradě v Jihlavě pracuje bagr. Dětské průlezky zmizely. Kluci a holky ale nemusí plakat.Brzy si budou moci otestovat nové dětské hřiště.

Aby tátové šli na pivo a děti se mezitím vydováděly na prolézačkách, to není na Vysočině v pivovarech obvyklé. V humpoleckém pivovaru například pivovarskou restauraci se zahrádkou neprovozují.

V Havlíčkově Brodě se pak ti nejmenší musí spokojit s děláním báboviček. „V blízkosti zahrádky máme pro děti pískoviště, v letních měsících je zahrádka rodiči s dětmi hojně využívaná,“ zmínila se Dana Holanová, asistentka ředitele havlíčkobrodského pivovaru.

Dospělí nebyli proti novému záměru

Oslovení rodiče záměr jihlavského pivovaru vesměs chválili. „Můžu si sednout na zahrádku na kávu, zatímco si děti hrají. A je to za plotem, takže hřiště snad nemůžou vandalové zničit,“ řekla například jedenatřicetiletá maminka Lenka Mikletičová.

Přístup na hřiště bude možný pouze přes novou zahrádku, vchod na hřiště z ulice bude trvale uzavřený. Důvodem je především bezpečnost dětí v blízkosti poměrně frekventované Vrchlického ulice.

Také pětasedmdesátiletý senior Zdeněk Smutný záměr včera schvaloval. „Když děti budou mít v pivovaru hřiště, proč by si táta nemohl dát jedno pivo,“ řekl s úsměvem.

Na dětském hřišti bude důležitá bezpečnost dětí. Povrch bude ze speciální měkčené barevné pryže. Vizuálně bude pestrý s různými motivy, třeba s šachovnicí nebo se skákacím panákem,“ poznamenal obchodní ředitel pivovaru Miloš Vostrý.

Nový dětský koutek pro desítky kluků a holek projektoval jihlavský architekt Jaroslav Huňáček. Atrakce jsou uzpůsobeny pro děti různého věku.

Počítá se s částí pro menší děti v doprovodu maminek i s částí hřiště pro větší děti ve věku zhruba od pěti let výše.

Restaurace se vrátí o století zpět

Proměny se dočká také interiér Pivovarské restaurace, která se stylově vrátí o sto let zpátky. V restauraci by se měla změnit technologie čepování piva, které by se mělo nově stáčet nepasterizované z tankových nádrží.

Dětské hřiště by se mělo otevřít do zkušebního provozu 15. června. Slavnostní otevření celého areálu včetně zrekonstruované restaurace je plánováno na 19.června při příležitosti Dne Ježka a jihlavského Havíření.

Zdroj: Jihlavský deník.cz | Autor: Michal Kolařík


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI