Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Lahodná chmelová chuť online

Co se píše o pivovarech a pivu


Lahodná chmelová chuť online

[úterý, 14. duben 2009]

Kde hledat webové stránky věnované milovníkům piva

Nejlepší web o pivu: www.pivni.info

O tom, že pivo patří v naší zemi k nejoblíbenějším nápojům, se netřeba více rozepisovat.

Není však od věci vědět o tomto zlatavém moku, který tak rádi popíjíme, i něco více než pouze jeho značku, vždyť i popíjení piva má svou kulturu. Podobně jako se na jiných webech můžete dočíst o aktualitách z domova, zahraničí, ze světa kultury i ekonomiky, přináší vám web pivni.info nejnovější informace právě ze světa piv. Zkrátka ale nepřijdou ani fandové jednotlivých pivovarů – producenty zlatavého moku můžete listovat buď díky vyobrazení mapy České republiky, nebo prostřednictvím klasického katalogu. Samostatnou sekci tvůrci webu připravili také pro články o domácím pivovarnictví, tedy takzvaném homebrewingu – nechte se inspirovat tím, jak si fajnšmekři sami vyrábí vlastní originální pivo. Vaší pozornosti by ale neměly uniknout ani „zápisky z cest“, samozřejmě jen těch pivních, nebo představení rozličných pivních slavností.

www.beers.cz

Pivovarnictví, sladovnictví a chmelařství jsou hlavními tématy internetového portálu www.beers.cz. Najdete na něm aktuální informace o současné situaci v pivovarském průmyslu, v bazaru pak můžete prodávat a kupovat pivní předměty a suvenýry nebo si můžete prolistovat aktuální čísla vybraných tematických časopisů.

www.svetpiva.cz

Příjemná procházka světem piva na vás čeká na internetové adrese www.svetpiva.cz. Mimo jiné zde najdete návody pro domácí vaření piva, pivní encyklopedii, nabízející například vysvětlení odborných termínů, degustační hodnocení vybraných českých i zahraničních piv, pozvánky na pivní akce či hodnocení restaurací.

www.pratelepiva.cz

Zajímáte-li se o pivo a pivovarnictví trochu hlouběji, pak by pro vás mohlo být velkou inspirací členství ve Sdružení přátel piva. Toto sdružení se podílí na organizování různých akcí, oceňuje nejlepší piva, pivovary, hospůdky a pro své členy má připraveny lákavé výhody. Více se dočtete na www.pratelepiva.cz.

www.pivniobzor.cz

Zajímavé perličky a čtivé články z historie a výroby zlatavého moku v našich končinách i v zahraničí přináší na svých povedených internetových stránkách www.pivniobzor.cz, pivní informační občasník.

Kromě článků a reportáží zde najdete aktuální pozvánky na pivařské slavnosti, besedy či dny otevřených dveří.

www.pivovary.info

Víte, kolik má naše země v současnosti fungujících pivovarů? A jak vypadají etikety na jejich pivních lahvích? Nebo vás zajímá, jak na ně působí současná ekonomická krize? Zkrátka o slastech a strastech současných českých pivovarů si můžete počíst na webové adrese www.pivovary.info.

www.beerborec.cz

Myslíte si, že vaše denní či týdenní spotřeba zlatavého moku stojí za pochlubení? Soutěživost byla vždy člověku vlastní, tak neváhejte a porovnejte si své výkony s ostatními pivaři na webové adrese www.beerborec.cz. Založte si svůj „účet“ a připojte se do soutěžního klání o největšího pijáka.

***

Další weby pro milovníky pěnivého zlatavého moku:

Nebojte se vstoupit:

Na internetové adrese www. ceske-hospudky.cz je vám k dispozici databáze hospůdek, restaurací a dalších míst, kde se můžete dobře najíst a napít.

Vášeň sběratelská:

Jak už sám název napovídá, internetové stránky www.pivnisberatelstvi.ic.cz jsou určené všem sběratelům artiklů s pivní tematikou.

Pro pivní cestovatele:

Ať už se vydáte do jakéhokoliv kouta naší republiky, na www.czechpubs.cz vás nasměrují do oblíbených a prověřených hospůdek a restaurací.

Skleněné království:

Sbírka pivních sklenic na internetových stránkách www.pivnisklenice.wz.cz může posloužit jako výzva a inspirace pro ostatní. Proto prodávejte, kupujte, nabízejte, handlujte.

Podpora pivní kultury:

Každý správný pivař čte časopis Pivař! O aktuálním čísle a možnostech předplatného se více dozvíte kde jinde než na www.pivar.cz.

Papírový, či keramický?:

Sbírání pivních tácků může být příjemným a nenáročným koníčkem. Své sbírky navíc můžete rozšiřovat ve všech možných hospůdkách a stejné kousky pak směňovat například na www.pivni-tacky.net.

Kam na dobré pivečko?:

Při plánování výletů za krásami naší země nezapomeňte do svých plánů zařadit také návštěvu některé z místních hospůdek. Na www.hospody.webz.cz si jistě vyberete.

Na zdraví nám všem:

A abychom nezůstali jen mezi našimi hranicemi, na webu www.worldbeerdirectory.com se seznámíte i s dalšími pivními značkami světového formátu.

Nezapomeňte na své čtyřnohé přátele:

Chcete-li, aby se i vaši němí oblíbenci poměli nebo aby jim nebylo smutno, když si vychutnáváte svůj oblíbený nápoj, pořiďte jim podobnou specialitu. Spoustu nápadů k inspiraci nabízí například www.pivopropsy.cz.

Zdroj: Computer | Autor: Mirka Spanilá


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

bobosk

úterý, 14. duben 2009
16:07

Mirka načrela do dávnej minulosti, informávie v jej článku sú aj neaktuálne aj pár rokov, napr. info o časopise Pivař, :), aj keď som začul, že Honza Kočka pripravuje jeho "zpopolavstanie", inak mu držím palce.


napsal(a): bobosk [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI