Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Pořadatelé dočesné jednají o vystoupení s Helenou Vondráčkovou

Co se píše o pivovarech a pivu


Pořadatelé dočesné jednají o vystoupení s Helenou Vondráčkovou

[úterý, 14. duben 2009]

Program zářijových slavností se připravuje už nyní, příspěvek od města bude nižší.

Dokonce i přípravy 52. ročníku tradiční žatecké akce Dočesná, která se letos bude konat 4. a 5. září, se potýkají s aktuální ekonomickou krizí. Město například sníží svůj příspěvek pro letošní ročník a pořadatelský štáb z divadla musí většinu peněz sehnat z jiných zdrojů.

Chtěli bychom postavit ještě jednu scénu, bohužel ale nevíme, jestli na to získáme prostředky,“ uvedl ve středu 8. dubna Martin Veselý, ředitel Městského divadla v Žatci.

Celkový rozpočet na Dočesnou činí přibližně 2,5 milionu korun, z toho město poskytne 500 000 Kč, což je o polovinu méně než v předchozích dvou letech, zbytek financí se musí teprve získat, a to od sponzorů, stánkařů, pivovarů a majitelů atrakcí.

I přes všechny drobné problémy jsou však přípravy již od ledna v plném proudu a pořadatelé pracují na tom, aby návštěvníkům nabídli hodnotný kulturní program. Na to, jaký bude, si ovšem budeme muset ještě počkat. „Zatím je vše teprve v jednání, jsme v kontaktu například s Helenou Vondráčkovou, jestli ale na Dočesné opravdu vystoupí, to budeme vědět až koncem května,“ řekl Martin Veselý. Předloni vystoupila na dočesné další ikona české popmusic – Karel Gott.

I letošní páteční večer bude věnován ojedinělému hudebnímu projektu a bude na co se těšit, dodal M. Veselý.

Zdroj: Žatecký deník.cz | Autor: Jana Valachová


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Pavel

úterý, 14. duben 2009
12:55

Pavel

Možná by stačilo ušetřit právě na těchto umělcích,které jmenujete v článku.Pokud budou promotéři mít zájem o tyto umělce s honorářem ve stovkách tisíců,potom samozřejmě nezbide na jiná lákadla a akce spojené s dočesnou.Z honoráře p.H.Vondráčkové,by se zaplatilo vskutku více jak deset kvalitních umělců,kteří by určitě zaujali daleko širší řady návštěvníků dočesné.Tímto samozřejmě nebojkotuji ,ani nijak nezavrhuji hudbu Heleny Vondráčkové,ale pokud jim budou i nadále pořadatelé platit takovéto finanční prostředky,budou oni umělci vytlačovat z akcí jako je dočesná a spousty dalších ,jiné vystupující a učinkující.Bohužel to nebude mít nic společného s hudbou,uměním a kvalitou,ale s finančními možnostmi.A tak budou lidé chodit na dočesnou na dva umělce,místo na pět,nebo dokonce na deset.Škoda.Pokud není zájem (respektive je,ale jiný něž by měl být)pořadatele na úsporách,potom nevidím důvod,proč by měli získávat další prostředky ,jak píšete od sponzorů.Zkuste prosím néjakou tu korunu ušetřit.
Na dočesné jsem Vašim stálím hostem,dokonce i v promotérské praxi se trochu vyznám,bohudík,nebo možná bohužel v soukromém sektoru (kde mi tedy peníze nikdo nedá)a tady se musím snažit finance ,vybrat a ušetřit.Nejednou jsme odmítli vystoupení pro nadměrné požadavky interpreta.Udělá-li to alespoň každý druhý promotér stane se to co si od toho slibujem.Přijde nabídka a světe div se,najednou je o jednu nulu menší.
Ještě jednou zdůrazňuji,že nechci a nepodceňuji umění všech tímto článkem dotčených umělců.Pouze chci poukázat na jejich mnohdy přehnané honoráře,jaké nemají často ani zahraniční umělci.


napsal(a): Pavel [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI