Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Nejlepší londýnské pivovary

Co se píše o pivovarech a pivu


Nejlepší londýnské pivovary

[sobota, 11. duben 2009]

Prohlídku londýnských historických pivovarů si budete pamatovat léta. Bez ohledu na to, jak poctivě jste ochutnávali. Český konzument je sice zvyklý na české pivo plzeňského typu a málokdy je ochotný přijmout cizí novinky, ale anglické pivo stojí za zkoušku.

Anglické pivo je pro Středoevropany zvláštní

Hlavní rozdíl je hned na první ochutnávku jasný. Angličané pijí daleko hutnější nápoj než Češi.

Nechat si ujít pivo v Londýně by bylo velkou chybou. Je stejnou součástí anglické kultury, jako je plzeňské nedílnou součástí kultury české. Nabízíme proto několik tipů na typické londýnské pivo v typickém prostředí.

Malý rodinný podnik Fuller, Smith & Turner slouží místním i turistům již 160 let. Procházku po londýnských pivovarech můžete začít právě tady a uvidíte, jak se pivo vyrábí od začátku do konce.

Podnik Fuller Smith & Turner najdete v pivovaru Griffin Brewery v Chiswicku v samém srdci Londýna.

Můžete navštívit sklep Hock Cellar, což je místnost naplněná od podlahy po strop sudy s místními ležáky jako London Pride, Organic Honey Dew, Chiswick Bitter a dalšími. Budete mít spoustu příležitostí tato klasická piva ochutnat, případně můžete načaté odpoledne zakončit v návštěvnickém centru, kde čepují vynikajícího Tullera.



Malý pivovar

Pivovar Pitfield za sebou má historii jen několika desítek let. Minipivovar však nabízí širokou paletu jedinečných domácích piv, jež rozhodně stojí za ochutnání.

Pivovar po krátkou dobu provozoval i specializovaný obchod v centru Londýna, ale pak se přestěhoval za Londýn do Colchesteru.



Pivovarnické muzeum

Pokud byste během svých pivních toulek chtěli zavítat do muzea, pak můžeme doporučit pivovar Ram Brewery ve Wandsworthu, kde se vaří pivo již od dob Alžběty I.

Pivovar se dědil z generace na generaci a dodnes zůstává jedním z nejoblíbenějších v Anglii. Pokud se tam vydáte, rozhodně si nenechte ujít pivovarnické koně, s nimiž vozkové dodnes rozvážejí po městě sudy s pivem.



Jste připraveni na seznámení se skutečným londýnským pivem? Nízkonákladové letecké společnosti vás do Londýna dopraví pohodlně za ceny už pod dva tisíce korun za obousměrnou letenku.

Zdroj: HoryDoly.cz | Autor: Pavla Krištofová


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI