Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Pivovar v Kácově pod vodou

Co se píše o pivovarech a pivu


Pivovar v Kácově pod vodou

[neděle, 8. březen 2009]

Necelých třicet centimetrů chybělo, aby včera voda v řece Sázavě v Kácově na Kutnohorsku dosáhla třetího povodňového stupně - ohrožení. Řeka zalila louky a některé chaty, pod vodou se ocitl místní pivovar. „Jsme neustále ve spojení s lidmi u řeky. Nikdo se odsud stěhovat nemusel,“ řekl kácovský starosta Jaroslav Buchal.

Situace na Sázavě byla včera z celého kraje nejhorší. Zatímco odpoledne tady začala řeka klesat, na Labi to bylo opačné. Mělník očekává druhý stupeň o víkendu.

„Velkou vodu“ v Kácově odnesl nejvíce pivovar. Dovnitř nateklo téměř třicet centimetrů vody, a tak několik set hektolitrů piva bude muset majitel z hygienických důvodů vylít. Škoda bude několik set tisíc korun.

Zdroj: Zprávy iDnes.cz | Autor: Markéta Bušková a Lucie Zikmundová | Kráceno


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Dan

neděle, 8. březen 2009
23:58

Dan

Pivovar je už na tuto pohromu zařízen. Časté záplavy byly důvodem přestěhování ležáckých sklepů mimo pivovar, naproti přes cestu. Skladují zde i pivo, takže naštěstí, to co zůstalo v pivovaru pod vodou, je nejspíš jen část uloženého piva. Sám jsem tam při nákupu navštívil obě místa.
Doufejme že nebude tak zle a pivovar to zvládne. Toho znehodneceného piva je ale opravdu škoda! :-(


napsal(a): Dan [Odpovědět]

Pumpescu

neděle, 8. březen 2009
19:29

jestli se nepletu, tak to je jiz treti vyplaveni v poslednich peti letech, a pokud prognozy nelzou, tak to muze byt i kazdy rok. A kdo v Kacove byl, vi, kde je pivovar umisten. Je to skoda, pivo vari dobre. Jestlůi by nestalo zauvazovat o zmene lokality... Ale je to o dostatku penez, vim.


napsal(a): Pumpescu [Odpovědět]

Adsense

23. květen 2024
18:05


posted by: Inzerce

emu

neděle, 8. březen 2009
22:00

emu

to Pumpescu: Jo, ten pivovar bývá vytopen vždycky jako první objekt na celý Sázavě. Předpokládám, že byl zřízen na daném místě proto, že cena objektu/pozemku byla právě proto hodně nízká.


ICQ: 449477888

napsal(a): emu [Odpovědět]

Energetik

neděle, 8. březen 2009
18:30

Energetik

Skoda vylejt. Horsi, jak HGB to nebude... :) Ale snad bude vse brzy OK...


napsal(a): Energetik [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI