Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Pojďte do Tábora na pivo

Co se píše o pivovarech a pivu


Pojďte do Tábora na pivo

[čtvrtek, 5. únor 2009]

Jihočeský Tábor hostí už podevatenácté reprezentační slavnosti piva, které patří k největším akcím tohoto druhu u nás…

Sjeli se sem pivovarníci z 67 našich i zahraničních pivovarů. A tak si tady až do 6. února milovníci zlatavého moku přijdou na své. V táborském hotelu Palcát je možné ochutnat kolem 80 druhů piv různé síly, barvy a způsobu výroby

Foto

Slavnosti, kterých se, kromě Plzeňského Prazdroje, účastní všechny významné české pivovary, mají také svou odbornou část. Letos při ní pivovarníkům projde rukama rekordních 300 soutěžních vzorků, jejichž kvalita se porovnává v anonymní degustaci.

Foto

Soutěže, kterých se zúčastní taky pět pivovarů ze Slovenska, jeden z Belgie a jeden polský, probíhají ve 13 kategoriích. Sládci nebo výrobní ředitelé degustují výčepní piva, ležáky, polotmavá, kvasnicová piva nebo různé speciály.

Ti nejlepší budou v pátek odměněni zlatým, stříbrným a bronzovým titulem Česká pivní pečeť. Vítězové se pak – stejně jako loňský šampion pivovar Litovel - utkají o zvláštní cenu Extra česká pivní pečeť 2009.

Foto

Pivní klání provází samostatná soutěž o krále mezi minerálními vodami. O Zlatý český pramen se utká pět největších výrobců ochucených i přírodních minerálních vod z Česka a dva ze Slovenska, kteří přihlásili asi 35 vzorků.

Foto

Čtyřdenní pivní maraton už má velkou tradici a těší se obrovskému zájmu návštěvníků. Organizátoři se proto letos rozhodli rozšířit slavnosti o další prostory, díky kterým se na ně denně dostane kolem 1000 milovníků českého tekutého chleba.

Zdroj: TN.cz | Foto: Slavnosti piva Tábor.cz


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI