Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Pivovar chce mít svoji prodejnu i restauraci

Co se píše o pivovarech a pivu


Pivovar chce mít svoji prodejnu i restauraci

[pondělí, 13. říjen 2008]

V patře pivovarská restaurace a v přízemí reprezentační prodejna. Tak by mohly vypadat nové vstupní prostory do Měšťanského pivovaru.

Foto

Terénní zlom v tomto místě podle architekta města Davida Andrlíka k něčemu takovému přímo vybízí.

Někteří obyvatelé města však na pivovarskou restauraci hledí s nedůvěrou. Jedním z nich je i pětapadesátiletý Karel Skalník. „Nezdá se mi, že by se na takovém místě mohla uživit,“ namítl. Na to odpověděl David Andrlík: „Zatím vůbec není rozhodnuto, zda to bude plnohodnotná restaurace, kde se bude i vařit, či jen občerstvení.

Návrh má vyřešit i způsob dopravy. Zatím se tam na jedné komunikaci kříží automobily přijíždějící ke stánku a zásobování pivovaru. „To chceme do budoucna oddělit. Příjezd k obchodu bude asi odspodu,“ vysvětlil Andrlík. Parkoviště by podle něj mělo zůstat na svém místě.

Konkrétní podobu vstupních prostor pivovaru navrhne architekt Roman Schmitt, kterého vybrala radnice. „Zatímco dosud se jednalo o studie, nyní půjde už o konkrétní projekt,“ dodal Andrlík.

Ještě jedna změna přední část pivovaru čeká. „Chceme oddělit tamní objekt s nájemními byty tak, aby byl samostatně přístupný,“ dodal.

Zdroj: Strakonický deník.cz | Autor: Jana Štroblová | Foto: Filip Kadlec


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI