Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Pivní pouť: i borůvkové pivo

Co se píše o pivovarech a pivu


Pivní pouť: i borůvkové pivo

[sobota, 27. září 2008]

Tři pódia a na každém jiný program. Na již dvanácté Pivní pouti v Černé Hoře se dnes představí například skupina Buty, Daniel Nekonečný, Věra Špinarová, Tereza Kerndlová, Laďa Kerndl, Janek Ledecký, Ivan Mládek, Eva Pilarová, Petr Spálený, Michal Nesvadba či Petr Bende.

Foto

Tradice Pivních poutí organizované tamním pivovarem si cení starosta městečka Bohumil Hlavička. „Pivovar dělá městu dobrou pověst a Pivní pouť je takovou třešinkou na dortu,“ míní starosta.

Pivovar na pouti kromě tradičních výrobků uvede i několik novinek. Křest bude mít například lahvová verze borůvkového piva Modrá luna. „Zvolili jsme trochu poetický název, abychom k tomuto pivu přilákali i něžné pohlaví,“ uvedl za pivovar Hubert Adámek. Borůvkové má modrou barvu a obsahuje pravé borůvky.

Při přípravě piva se sušené borůvky macerují dva týdny v lihu a tento extrakt se pak přidá do piva,“ popsal přípravu piva Adámek.

Další novinkou je také nealkoholický nápoj Ostrovidka, který obsahuje vitamín A, jenž by měl posílit zrak. Zájemci se budou moci na pouti osvěžit rovněž první českou zázvorovou limonádou s výtažkem z pravého zázvoru.

Celodenní program vyvrcholí v osm hodin večer ohňostrojem, který tentokrát potrvá skoro půl hodiny a doplní jej vystoupení Dana Nekonečného s Šumem svistu. Letošní Pivní pouť je o něco slavnostnější než v minulých letech – bude připomínat dlouhou historii pivovaru. První zmínky o něm totiž sahají až do roku 1298. „Bude to ohňostroj, jaký Černá Hora ještě nezažila,“ slibuje Adámek.

Zdroj: Blanenský deník | Foto: Petr Novotný


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI