Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Mistrem výčepním se stala žena

Co se píše o pivovarech a pivu


Mistrem výčepním se stala žena

[pondělí, 15. září 2008]

Kdo umí z výčepních na Jihlavsku načepovat nejlépe pivo s pěknou pěnou, dolíčkem na vrchu a ještě jej umět dobře naservírovat? Podle cechu hostinských Jihlavska, který v sobotu v zahradě Pivovarské restaurace pořádal soutěž o titul Mistr výčepní 2008, to je... žena. Marie Pavlíková z hostince Na Hliništi v Jihlavě porazila všech 18 účastníků soutěže. Druhé místo získal Miroslav Šeda a třetí Pavel Pikl z Restaurace Plechovka v Jihlavě.

Soutěžní program pak pokračoval překážkovým během číšníků s plným půllitrem. Místo piva ale měli prchající vrchní na tácech půllitr čisté vody...

***

Soutěž má pomoci zlepšit kvalitu čepovaného piva i vážnost řemesla,“ řekl ředitel pivovaru Jan Kylberger. „Číšníci by měli umět natočit pivo správným klasickým způsobem. Ne najednou, jak preferují zahraniční pivovary, ale na několikrát s tím, že pivo musí mít nahoře pěknou pěnu s dolíčkem,“ upřesnil Kylberger.

Odborníci zhodnotí způsob načepování, míru piva a celkové číšníkovo vystupování. Kromě toho budou číšníci soutěžit také v běhu s načepovaným pivem a v pití piva na čas. Diváci rozhodnou o titulu nejsympatičtějšího výčepního Jihlavska.

Do soutěže se přihlásilo několik desítek číšníků.

Nejlepší dostanou diplom a pohár. Předpokládáme, že si ceny umístí ve svých hospodách,“ uvedl Kylberger. Soutěž se uskuteční poprvé, organizátoři ji chtějí pořádat pravidelně.

Zdroj: MF Dnes.cz


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI