Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Pivovar není Zentiva, říká starosta Náchoda

Co se píše o pivovarech a pivu


Pivovar není Zentiva, říká starosta Náchoda

[pondělí, 8. září 2008]

Podle starosty Oldřicha Čtvrtečky (ODS) není nutné, aby město vypisovalo na prodej pivovaru standardní výběrové řízení. „Je to normální majetkoprávní úkon,“ říká.

* Jak jste zjišťovali, zda nabízené částky skutečně odpovídají hodnotě pivovaru?

Ta metodika vycházela ze zisků pivovaru v minulých letech, samozřejmě jsme se také poptávali lidí, kteří se v takové problematice orientují.

* Klasické ocenění jste si však udělat nenechali?

Ne. Ty nabídky korespondují se skutečnou hodnotou, nejde přece třeba o oceňování Zentivy, aby bylo nutné jít tak do hloubky.

* Co bude hlavním kritériem při rozhodování o nabídkách?

Je to na zastupitelích, ale myslím, že kromě ceny bude hrát roli také serióznost zájemce a to, jakou zajistí pro pivovar budoucnost. Hlavním cílem je zachování výroby.

* Jak je možné, že se bude jednat i o nabídce společnosti Russian Tradition, kterou jste obdrželi více než měsíc po uzávěrce?

Je to rozhodnutí rady. Jedná se o nejvyšší nabídku, a proto jsme rozhodli o jejím zařazení.

* Co je firma Russian Tradition zač?

Podle našich informací je to velký dovozce piva do Ruska, z Česka vozí třeba Krušovice a jsou zastoupeni jednou pražskou advokátní kanceláří.

* Očekáváte, že se dnes pivovar prodá?

Nevím. Ale vzhledem k tomu, že jsme obdrželi novou nabídku, která převyšuje ty stávající, tak může dojít k odročení, protože zastupitelé si budou chtít prostudovat všechny podklady. Pokud ale prodej úplně padne, tak o něm až do konce volebního období (podzim 2010, pozn. red.) jednat nebudeme.

Zdroj: MF Dnes.cz


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI