Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Pivovar Steiger viac ako zdvojnásobil predaj plechovkového piva

Co se píše o pivovarech a pivu


Pivovar Steiger viac ako zdvojnásobil predaj plechovkového piva

[neděle, 7. září 2008]

Pivovar STEIGER, a.s., Vyhne, podobne ako ostatné slovenské pivovary, zaznamenal trend rastu odbytu plechovkového piva. Balenie piva do plechoviek prežíva medzi zákazníkmi boom, predovšetkým pre jeho praktické prenášanie a konzumáciu v teréne. Slováci si doprajú plechovkové pivo hlavne na dovolenkách. Nosia si ho nielen k moru, ale aj na hory a k jazerám pri domácej rekreácii. Obľuba takto baleného piva rastie napriek jeho mierne vyššej cene oproti fľaškovému baleniu. Spotreba plechovkového piva oproti bežnými mesiacom tradične rastie hlavne v júli a auguste, ale v menšej miere aj v decembri a januári. Výborne sa aj vyváža, pretože v okolitých krajinách, s výnimkou ČR, je plechovkové balenie v oveľa väčšej obľube než na Slovensku. Informoval o tom manažér marketingu pivovaru STEIGER Emil Mihálik.

,,V pivovare STEIGER tvoril predaj plechovkového piva za prvý polrok 2007 1,6% podielu v segmente off trade (plechovky+fľaškové pivo) a v prvom polroku 2008 to bolo už 3,5%, čo je medziročný nárast o 124% ! Celkovo sme za prvých 6 mesiacov roku tohto roku predali štvrť milióna pollitrových plechoviek piva. STEIGER tak patrí medzi pivovary s rastúcim potenciálom predaja piva aj v tomto obale, ktorý si zákazníci našli hlavne z dôvodu jednoduchej manipulácie a stále prijateľnejšej ceny. STEIGER v plechovke je často lacnejší než fľaškové balenie iných pivovarov. K zvýšenému odbytu určite prispela nielen výnimočná chuť piva STEIGER, vyrábaného klasickou metódou, ale aj nová adjustáž plechoviek 10-percentného piva STEIGER. Obal svojim drsnejším povrchom dobre padne do ruky a jeho strieborná farba evokuje dojem chladenia. Z roka na rok sa zmenšujú aj rozdiely v nákladoch na balenie do plechoviek, v porovnaní s fľašami. V roku 2009 predpokladáme opäť rast predaja piva STEIGER v tomto obale, keď prinesieme na trh nové plechovkové balenie 12-percentného piva“, konštatoval E.Mihálik.

Dodal však, že vzhľadom k predanému pivu v plechovkách, sa STEIGRU ako malému pivovaru, neoplatí investovať do vlastnej plniacej linky na tento druh balenia.

Pivovar STEIGER, a.s., Vyhne ešte nemal tak úspešný polrok ovenčený oceneniami, ako v tomto roku. Najprv začiatkom februára 2008 získal v českom Tábore 11-percentný tmavý STEIGER ocenenie bronzová ,,Česká pivná pečať“. Ešte úspešnejšia bola svetlá desiatka, ktorou STEIGER zabodoval začiatkom júna tohto roku na „Slávnostiach piva“ v Českých Budějoviciach na prestížnej súťaži „Pivo Českej republiky“. Jeho 10-percentný svetlý ležiak STEIGER (Classic) získal striebornú medailu, pritom bol ocenený v tejto kategórii ako jediné slovenské pivo. Do tretice rovnako v júni poctili novinári na tohtoročnom Junifeste už spomínaný 10-percentný svetlý ležiak STEIGER druhým miestom v kategórii 10- percentných pív.

Zdroj: Tisková zpráva pivovaru Steiger


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI