Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Velké Popovice přivítaly jubilejního 10 000. návštěvníka

Co se píše o pivovarech a pivu


Velké Popovice přivítaly jubilejního 10 000. návštěvníka

[úterý, 11. prosinec 2007]

Pivovar Velké Popovice letos přilákal rekordní počet návštěvníků, o tomto víkendu jeho prohlídkovou trasu navštívil 10 000. návštěvník, Petr Žůrek ze Suchých Lazců u Opavy. Návštěvnost pivovaru oproti předchozímu roku vzrostla o více než 30 %. Pivovar se těší také velkému zájmu zahraničních návštěvníků, vedle Čechů je atraktivní destinací zejména pro Rusy, Angličany nebo Maďary. Letos pivovar navštívilo přes 3600 zahraničních hostů, což ve srovnání s rokem 2006 představuje více než 200% nárůst. Pivovar Velké Popovice je jedním z nejnavštěvovanějších míst v regionu.

Pan Žůrek, který se stal 10 000. návštěvníkem letošního roku, se do pivovaru vypravil v rámci soutěžního programu pro hostinské a jejich věrné hosty, nazvaného Kozlovo ocenění. Cesta do pivovaru Velké Popovice, spojená s prohlídkou a celodenním programem, se pravidelně stává odměnou pro majitele a návštěvníky provozoven, které dosáhnou stanovené výtoče piva Velkopopovický Kozel. Do Velkých Popovic pan Žůrek zavítal spolu s kamarády z restaurace Heja. „Do Velkých Popovic jsme se dostali s kamarády za 300 vypitých hektolitrů u nás v restauraci. Na cestu do pivovaru jsme vyráželi brzy ráno a vůbec jsem nečekal, že bych se mohl stát jubilejním návštěvníkem. Certifikát 10 000. návštěvníka roku 2007 pověsím na čestné místo u výčepu v restauraci Heja u nás v Suché Lázce a plyšového kozla budeme mít s kamarády jako maskota a vzpomínku na cestu do velkopopovického pivovaru,“ řekl Petr Žůrek a dodal: „S Kozlem jsem se setkal i na letošní dovolené ve Finsku a velmi mě potěšilo, že i Finové pijí naše výborné pivo.“

„Velmi si ceníme zájmu o náš pivovar a o přímou zkušenost s vařením piva. Velkou radost nám také dělá rostoucí zájem zahraničních hostů. Nejčastěji jde o země, kde se Velkopopovický Kozel licenčně vyrábí a úspěšně prodává, a návštěvníci jej tak již znají z lokálních reklamních kampaní. Pro nás je jednoznačně dobrou vizitkou, že je jejich spotřebitelská zkušenost motivuje i k osobní návštěvě místa, kde se Kozel vyrábí a kde je „doma“. Domácí návštěvníci pak oceňují zejména historický vzhled a malebnost celého areálu pivovaru, jakož i způsob, jakým je jeho specifičnost zachovávána v novodobých podmínkách,“ říká Eva Kršňáková, vedoucí návštěvnického centra pivovaru Velké Popovice.

V létě i na podzim, z Čech i z ciziny

Největší zájem o exkurze v pivovaru je již dlouhodobě v květnu až červnu a následně na podzim, od září do listopadu. Rostoucí poptávka se týká jak domácích, tak zahraničních hostů, u těch pak jednoznačně převažují návštěvníci z Ruska. Zvýšenou návštěvnost pivovar zaznamenává i v době konání speciálních akcí, jako je například červnový Den Kozla, zářijový Den otevřených dveří. Populární je také jarní Pochod krajinou Františka Ringhoffera, kde pivovar představuje jedno ze zastavení regionální naučné stezky.

Prohlídku pivovaru korunuje ochutnávka

Devadesátiminutová exkurze do pivovaru je spojená s ochutnávkou piva na původní varně z roku 1928. Nabízí ukázku surovin, ze kterých se pivo vaří, představuje měděnou varní soupravu s varními kotli o kapacitě 500 hl. Videospot přibližuje, jak probíhá hlavní kvašení piva na spilkách. Další zastávka prohlídky je v ležáckém sklepě, kde v tancích dokvašuje pivo. Následuje stáčírna lahví s plně automatickou lahvovou a kegovou linkou. Jejich kapacita je 36 000 lahví a 330 KEG sudů za hodinu. Nejnovější investicí byla instalace nového inspektoru lahví, který využívá nejmodernějších metod kontroly. Foto zde ... (Tisková zpráva Plzeňského Prazdroje)


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI