Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Budějovický Budvar přichází s novým designem svých webových stránek

Co se píše o pivovarech a pivu


Budějovický Budvar přichází s novým designem svých webových stránek

[úterý, 2. září 2008]

Budějovický Budvar, n.p. zmodernizoval svou internetovou prezentaci www.budvar.cz a koncem srpna spustil její aktualizovanou podobu. V grafice stále dominuje „zlatá“ a červená barva, tedy korporátní barvy Budějovického Budvaru. Nový design usnadňuje vyhledávání informací a navigaci na webu. Zajímavou novinkou je možnost přihlášení odběru informací ze sekce „Aktuality“. Obsahově byly webové stránky rozšířeny o řadu nových sekcí (např. Péče o zákazníky, Tankové hospodářství, Restaurace Masné krámy, Jak se vaří pivo, Správná péče o pivo aj.).

Jednou z nedůležitějších technických inovací je zavedení technologie RSS, která uživatelům umožňuje přihlásit si odběr novinek ze sekce Aktuality prostřednictvím RSS zdroje. Zájemci tak mohou mít průběžný přehled o nových informacích publikovaných na našem webu,“ vysvětluje Jakub Janoušek, Internet Communication Manager Budějovického Budvaru. Tato funkce bude užitečná pro komunitu příznivců Budějovického Budvaru i pro jeho obchodní partnery.

Výrazně byly vylepšeny i funkce navigace a vyhledávání v obsahu stránek. Zájemci se nyní pohodlněji a rychleji dostanou k informacím, které potřebují. Hlavní navigace webu byla zjednodušena a zpřehledněna. Políčko vyhledávání je nově umístěno v pravé horní části hlavního menu a výsledky vyhledávání se zobrazují přehledněji na samostatné stránce. Tzv. „drobečková navigace“ usnadňuje pohyb a orientaci na webových stránkách a návštěvník díky ní vždy ví, v jaké sekci se momentálně nachází. U textů lze měnit velikost písma a stránky jsou tak lépe čitelné i pro zrakově handicapované uživatele.

Zvolili jsme čistý, střízlivý až minimalistický design, který nepůsobí rušivě a umožňuje uživateli plně se soustředit na informační obsah. Naší snahou bylo také to, aby zájemce co nejrychleji našel potřebné informace a přitom se cítil i příjemně,“ dodává Petr Samec, tiskový mluvčí Budějovického Budvaru. Webové stránky existují v české, anglické a německé jazykové mutaci. Novou podobu webu najdete na www.budvar.cz. Dodavatelem nové verze webové prezentace Budějovického Budvaru je společnost Český Web, a.s.

Zdroj: Česká média.cz | Autor: Kateřina Kociánová


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI