Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Proměny děčínského pivovaru začaly

Co se píše o pivovarech a pivu


Proměny děčínského pivovaru začaly

[sobota, 30. srpen 2008]

Už za dva roky bude v areálu hotel, ale také spousta prodejen a další vybavenosti pro zábavu a odpočinek, pak dojde na druhou etapu přestavby.

Posedět v předvánočním shonu na sklonku roku 2010 v kavárně u šálku dobré kávy či sklenky vína a nebo vybírat dárky pro své nejbližší nebude v areálu bývalého měšťanského pivovaru v Děčíně ničím nemožným. Právě naopak. V tu dobu už budou veřejnosti sloužit hotel, restaurace, kavárna a mnohé prodejny a obchůdky, které tam vzniknou úpravami a přestavbou stávajících objektů.

První práce se už rozjely a naše plány tak nezůstávají jen na papíře. Ten termín zprovoznění všech prostor v rámci první etapy přestavby areálu je prostě cílem, na kterém nechceme nic měnit,“ reagoval Vojtěch Ryvola, šéf představenstva společnosti Centrum Pivovar.

Skloubí historii s modernou

Už z prvních pohledů do projektu, který zpracovalo pražské Studio acht, je zřejmé, že investor hodlá dodržet to, co deklaroval už dříve. Dojde tam k citlivým úpravám stávajících památkově chráněných objektů. Totéž bude platit i v případě staveb, na které se sice památková péče nevztahuje, ale zaslouží si jako připomínka historie, aby se jejich ráz příliš neměnil. K tomu přibudou prvky moderní architektury.

Jedna skupina architektů se věnuje pouze záležitostem, které souvisejí s rekonstrukcí historických objektů a s odborníky z ústeckého pracoviště Národního památkového ústavu spolupracujeme od samého počátku našeho záměru na přestavbu pivovarského areálu,“ připomněl místopředseda představenstva společnosti Martin Král.

Co tam zatím nebude

Celkové proměny pivovaru si vyžádají náklady okolo jedné miliardy korun. Z dokončených projektů přitom vyplývá, že zatím na některé plány nedojde. K záměrům, které zatím přecházejí do druhé etapy přestavby, tak patří například vybudování multifunkčních kinosálů a nebo vytvoření atraktivních bytů v historické budově a postavení několika desítek nových bytovek v další části areálu.

Místo nejen k nakupování

V prostorách, které mají začít sloužit veřejnosti už koncem roku 2010, budou převažovat menší prodejny a obchody. Náročnější návštěvníci si mohou zajít vyzkoušet své štěstí i do tamního casina. Chybět nebude fitnesss, které se zaměří zejména na masáže a podobné relaxační procedury. Na volných plochách vznikne čtyři sta padesát parkovacích míst.

V projektu preferujeme také vytvoření dostatečných ploch zeleně, která bude i výrazným prvkem samotných parkovišť,“ tvrdil architekt Václav Hlaváček.

Část areálu bude sloužit maminkám s dětmi. Budou tam mít dokonce zvláštní vstup, kterým se dostanou do parčíku s dětským hřištěm a další doplňkovou vybaveností.

Investoři v tomto týdnu seznámili s plány proměn radu města. Myslím, že pivovarský areál bude místem pohodového nakupování i odpočinku,“ poznamenal děčínský primátor Vladislav Raška.

Zdroj: Děčínský deník | Autor: Josef Suk


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI