Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Postřižiny trochu jinak, aneb jak se sešel starosta s ředitelem pivovaru u jednoho stolu

Co se píše o pivovarech a pivu


Postřižiny trochu jinak, aneb jak se sešel starosta s ředitelem pivovaru u jednoho stolu

[neděle, 24. srpen 2008]

Postřižiny Bohumila Hrabala zpracovalo už mnoho divadelních souborů. Ten, co jej zahrál v nymburském pivovaru tento víkend, však nemá obdoby.

Že se sejdou na prknech, které znamenají svět, profesionální herci spolu s ochotníky, není nic divného. Ale aby se na scéně objevil společně nymburský starosta Ladislav Kutík, krajský hejtman Petr Bendl spolu s ředitelem pivovaru, to tu ještě nebylo.

V pátek a sobotu měli diváci možnost zhlédnout netradiční nastudování Hrabalových Postřižin v nymburském pivovaru. Jednu z roliček si v nich zahrál i nymburský starosta Ladislav Kutík. „U stolu hrajeme opravdový mariáš, ale jinak jsem vůbec nevěděl, co mě čeká, protože dnešní představení je pro mne premiéra. Akorát mi řekli, kde budu stát nebo sedět,“ řekl s úsměvem o přestávce pátečního představení starosta Kutík.

Ale aby diváci nebyli zklamaní z toho, že se na scéně objeví jen politici, připravili autoři soubor jak se patří. V roli doktora Gruntoráda si zahrál známý moderátor a herec Jan Rosák, kominického mistra a člena správní rady pivovaru ztvárnil zpěvák Pavel Vítek, který dokonce neváhal při známé scéně s Maryškou na komíně skočit do hasičské plachty. „Není to žádný skvost, ale důležité je, že jsme se pobavili,“ zhodnotil neobvyklé představení jeden z diváků, kterých do pivovaru přišlo několik set.

Video a foto zde...

Zdroj: Nymburský deník | Autor: Milena Jínová


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI