Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Letošním Mistrem v točení prémiového ležáku Stella Artois se stal David Vaněk z Českých Budějovic

Co se píše o pivovarech a pivu


Letošním Mistrem v točení prémiového ležáku Stella Artois se stal David Vaněk z Českých Budějovic

[úterý, 19. srpen 2008]

Vítězem letošního ročníku Mistrovství České a Slovenské republiky v točení a servírování prémiového ležáku Stella Artois se stal David Vaněk z Potrefené husy Beerpoint České Budějovice, který získal v této prestižní soutěži z celkového počtu 270 bodů rovných 250! Na druhém místě se umístila Barbora Hebrová z Bar Restaurant Sherwood ze Stříbra a třetí příčku obsadila Vladislava Bláhová z Shaffy´s garáž z Karlových Varů. David Vaněk tak díky vítězství bude v říjnu reprezentovat Českou republiku na celosvětovém finále Stella Artois World Draught Master 2008 v Leuvenu v Belgii.

Letošní Mistrovství se konalo v prostředí Trojského zámku v Praze 7 a celkem se ho zúčastnilo 25 soutěžících. „Ze všech soutěžících jsme vybrali sedm nejlepších finalistů, kteří předvedli své schopnosti v servírování belgických speciálů, kterými jsou Stella Artois, Leffe Bruin a Hoegaarden White,“ říká Martin Jahoda, brand manažer značky Stella Artois.

Titul českého a slovenského mistra v točení a servírování Stella Artois získal David Vaněk z Potrefené husy Beerpoint v Českých Budějovicích, kde pracuje již dva roky. Tento sedmadvacetiletý sympatický pohodář je barmanem již od svých 19 let a svou práci považuje zároveň i za koníček. Proto není divu, že největším oceněním je pro něj spokojený zákazník. „I v tom největším fofru, kdy je v restauraci opravdu hlava na hlavě, se snažím dodržovat všech 9 kroků rituálu a každému natočit takovou Stellu, jako bych točil právě tu soutěžní,“ řekl David Vaněk.

Letos poprvé došlo k propojení soutěže o nejlepšího barmana České a Slovenské republiky s festivalem belgických speciálů a vybraných gurmánských lahůdek. „Pro každou z těchto pivních značek jsme připravili na míru šité gurmánské kombinace, které zdůrazňovaly chuťové odlišnosti těchto speciálů,“ dodává Jan Pípal, šéfkuchař Grandhotelu Pupp v Karlových Varech, který na akci předvedl své kulinářské umění.

„Jakýkoliv rituál spojený s pitím piva je pro mě synonymem kamarádství, kdy se lidé sejdou a posedí u piva, a konkrétně u Stelly Artois a celé série belgických speciálů je pro mě rituál točení a servírování synonymem otevření se a zpestření,“ uvedl Jan Hřebejk, předseda poroty 6. ročníku Mistrovství České a Slovenské republiky v točení a servírování prémiového ležáku Stella Artois.

Zdroj: Tisková zpráva Pivovarů Staropramen

[AB InBev] 17:43 [permalink] [reaguj]


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Dan

úterý, 19. srpen 2008
20:52

Dan

A to byla pravá Stella Artois, nebo napodobenina s pozměněnou recepturou vařená v Praze? To mi v článku nějak chybí...


napsal(a): Dan [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI